Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαμαντόπουλος = Άρωμα μπλόκου

Διαμαντόπουλος = Άρωμα μπλόκου
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένας ρέφερι που έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό κατά το παρελθόν και σφυρίζει για δεύτερη σερί αγωνιστική, μετά το ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, ορίστηκε Λαμία-Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) ο οποίος έγινε διεθνής επί... εξυγίανσης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό σε προπερσινό εντός έδρας ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Η τελευταία φορά που ο Διαμαντόπουλος σφύριξε ματς του Ολυμπιακού ήταν το περσινό της 17ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Καθυστέρησε πολύ να δώσει το πέναλτι του Χουτεσιώτη στον Ελ Αραμπί, όμως δεν γινόταν να μην το δώσει, επειδή επρόκειτο για εξόφθαλμη παράβαση. Παράλληλα, η προπαγάνδα του έκανε μπούλινγκ επειδή έδωσε φάουλ στο 94' από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού, όμως ήταν φάουλ που επίσης δεν γινόταν να μην το δώσει.

Στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της προηγούμενης (2020-21) σεζόν Λαμία-Ολυμπιακός 0-6, στη φάση του 0-1 ήταν στο VAR και δεν ειδοποίησε τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) να δείξει κόκκινη κάρτα στον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με γροθιά χτύπησε τον Σεμέδο στο κεφάλι.

Νωρίτερα, πάλι για την περσινή αγωνιστική περίοδο, στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Βόλος 4-1 στη φάση του 1-1, ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας, Γκαραβέλης, ο οποίος πήγε με τις τάπες και χτύπησε τον Μασούρα στο κεφάλι και στο μάτι, όμως για τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας), ο οποίος ήταν διαιτητής, ήταν βράδυ Σαββάτου. Δεν τον ειδοποίησε και ο Διαμαντόπουλος που ήταν VAR, όπως δεν τον ειδοποίησε να βγάλει κόκκινη κάρτα στον Περέα για σκληρό τάκλιν στον Τιάγκο Σίλβα, λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Διαμαντόπουλος ήταν και VAR του Γκορτσίλα στο περσινό παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0. Υπήρχε πέναλτι στην ανατροπή του Μασούρα από τον Βάτερμαν στο 5', όμως ο Διαμαντόπουλος εξέτασε τη φάση και όχι μόνο δεν φώναξε τον Γκορτσίλα να τη δει, του είπε ότι δεν υπάρχει παράβαση!

Από κει και πέρα ο Διαμαντόπουλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα (0-0) του προπερσινού αγώνα (2019-20) του Ολυμπιακού στην Ξάνθη για την 9η αγωνιστική, όταν ο τερματοφύλακας Αμπάντ ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί με το γόνατο και τον χτύπησε και στο πρόσωπο και ο διεθνής ρέφερι καταλόγισε κόρνερ (!) αντί για το πέναλτι μαρς στο 61'.

Την ίδια σεζόν, αδίκησε τον Ολυμπιακό και στο εντός έδρας παιχνίδι του (2-0) με τη Λαμία, για την 5η αγωνιστική. Σε αυτό το ματς δεν έδωσε δυο πέναλτι. Το πρώτο έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με το ματς στο 0-0, σε ανατροπή του Σουντανί και καταλόγισε κόρνερ! Το δεύτερο στο 61' στο χέρι του Σκόνδρα που ζήτησε όλο το γήπεδο, όμως ο Διαμαντόπουλος που ήταν κοντά έδειξε «παίζεται». Επίσης, θα πρέπει να ξέχασε τις κάρτες. Τις θυμήθηκε στο 72' που έβγαλε την πρώτη. Ανέχθηκε και τις καθυστερήσεις και τις κλωτσιές των φιλοξενούμενων...

Βοηθοί του Διαμαντόπουλου στο ματς της Κυριακής (19/09) με τη Λαμία θα είναι οι Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σακκάς (Θεσσαλίας), τέταρτος ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR ο Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και παρατηρητής ο Τάπραντζης (Αιτ/νιας).

Διαβάστε επίσης