Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΤΣΙ «γλεντάει» ο Πειραιάς! 2-1 την Αντβέρπ ο Θρύλος!

ΕΤΣΙ «γλεντάει» ο Πειραιάς! 2-1 την Αντβέρπ ο Θρύλος!
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:51

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! Αν και τα βρήκε δύσκολα απέναντι στην Αντβέρπ, ο Θρύλος έβγαλε καρδιά και ΘΕΛΗΣΗ και πήρε το πρώτο τρίποντο στο Europa League! Με καρδιά, με πάθος, δεν τα παράτησε ΠΟΤΕ και παρά τις δυσκολίες, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, βρήκε, εντέλει, τον δρόμο προς τη νίκη και την πρεμιέρα την οποία ονειρευόταν. Με νίκη! Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά ο Θρύλος έπαιξε με μέγα πάθος και δίκαια πανηγύρισε! Και 12ος παίκτης ο κόσμος, έκανε τρομερή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και με αλλαγές. Ο Βατσλίκ στο τέρμα, οι Καρμπόβνικ, Σωκράτης, Σισέ και Όλεγκ στην άμυνα. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση οι Αγκιμπού, Ονιεκουρού και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από νωρίς να αναλάβει τα ηνία του ματς. Να παίξει με ένταση και να δώσει τον ρυθμό.

Το παιχνίδι δεν είχε πολύ υψηλό τέμπο, στο πρώτο κομμάτι του. Αντιθέτως, οι δύο ομάδες έδειχναν προσεκτικές, στις κινήσεις τους. Και ο Ολυμπιακός, αν και πιο επιθετικός, ήταν επίσης επιφυλακτικός, αλλά όχι φοβισμένος. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και άρχισε, μετά το 20λεπτο, να αυξάνει την πίεσή του, προς την εστία του Μπιζέτ! Το βρήκε το γκολ ο Ελ Αραμπί, αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ στα… χιλιοστά! Και το παιχνίδι παρέμενε ανοικτό και μοιρασμένο, αλλά με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά επιθετικά…

Τα καλύτερα του πρώτου μέρους

2' Απειλεί η Αντβέρπ, κεφαλιά του Σαμάτα, η μπάλα άουτ... Σέντρα του Μιγιόσι.

14' Να η πρώτη καλή απειλή από τον Θρύλο! Σουτ του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή, από μπαλιά Μπουχαλάκη. Η μπάλα κόντραρε στον Αλμέιδα και έφυγε κόρνερ!

19' Απειλεί ξανά ο Θρύλος! Σουτ από τον Μαντί Καμαρά, μπλόκαρε ο Μπιτέζ!

29' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΘΡΥΛΟ! Σέντρα-φάουλ του Μπουχαλάκη, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, η μπάλα ελάχιστα άουτ!

37’ Ο Ελ Αραμπί βάζει γκολάρα, με προβολή έπειτα από σέντρα του Μαντί Καμαρά, αλλά το γκολ του ακυρώνεται στο VAR ως οφσάιντ!

41' Απειλεί η Αντβέρπ, πλασέ του Φίσερ, η μπάλα λίγο άουτ, αν και ήλεγχε τη φάση ο Βατσλίκ...

42' Και νέα απειλή Θρύλου, με τον Αγκιμπού να πλασάρει μέσα από την περιοχή και τον Μπιτέζ να μαζεύει την μπάλα...

43' Ο Σαμάτα παίρνει κεφαλιά, μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία του Βατσλίκ!

Το δεύτερο μέρος

Ο Θρύλος μπήκε δυνατά και στην επανάληψη! Με Κούντε, Τικίνιο και Βαλμπουενά να προθερμαίνονται. Ο Ολυμπιακός θέλησε να πάρει ξανά την κατοχή και να πιέσει την Αντβέρπ, για να βρει γκολ (ξανά). Αμυντικά, τακτικά συνολικά, ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός. Αντιθέτως. Είχε απειληθεί, αλλά όχι τόσο πολύ, όσο απείλησε εκείνος την Αντβέρπ.

Η γκολάρα του Ελ Αραμπί στο 52’ έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό! Του έφτιαξε και άλλο την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία και η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισε να πιέζει, για να βρει και άλλα γκολ! Να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ! Η Αντβέρπ προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό και να φτάσει προς την εστία του Βατσλίκ, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε πίσω. Είχε δώσει λίγο παραπάνω χώρο, στην Αντβέρπ, ο Μαρτίνς και η ομάδα του περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα. Το γκολ της Αντβέρπ στο 74’ χάλασε τα σχέδια του Θρύλου και ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Βαλμπουενά και λίγο μετά Τικίνιο, Κούντε και Βρουσάι! Ήθελε νίκη!

Στο φινάλε ο Θρύλος είχε καθαρό μυαλό, το οποίο έδωσαν οι αλλαγές και ο Βρουσάι έστρωσε το 2-1 στον Ρέαμπτσιουκ, για να δώσει εκείνος τη νίκα στον ΘΡΥΛΟ! Μέγα πάθος, θέληση και μεγάλη νίκη, στην πρεμιέρα του φετινού Europa League.

Τα καλύτερα του δευτέρου μέρους

52’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Μαντί Καμαρά, από δεξιά, ο Ελ Αραμπί σηκώθηκε στους αιθέρες και πήρε την κεφαλιά, για να σκοράρει και να γράψει το 1-0!

59΄Απειλεί ξανά ο Θρύλος, με Σισέ! Σέντρα-φάουλ του Μαντί Καμαρά, κεφαλιά του Σισέ, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια!

60' Σουτ του Φράι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βατσλίκ!

68' Πρώτο σουτ του Μπένσον, η μπάλα άουτ, δεν ανησύχησε ο Βατσλίκ.

74' Γκολ για την Αντβέρπ. 1-1 με τον Σαμάτα. Με κεφαλιά το γκολ.

84' Σουτ του Σαμάτα, έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ...

86' Απειλεί εκ νέου η Αντβέρπ, σουτ του Μπένσον, η μπάλα ελάχιστα άουτ...

86' Απειλεί εκ νέου η Αντβέρπ, σουτ του Μπένσον, η μπάλα ελάχιστα άουτ...

87’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Με σουτάρα του Ρέαμπτσιουκ! Ο Βρουσάι, μέσα από την περιοχή του γύρισε την μπάλα και εκείνος με μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Μπιτέζ! ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΤΑΝ!

90' Κόκκινη κάρτα στον Μπατάιγ, για μαρκάρισμα στον Κούντε. Με 10 θα τελειώσει το ματς η Αντβέρπ. Δεύτερη κίτρινη.

Διαβάστε επίσης