Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Επιστροφή στην ακαταλληλότητα

ΕΠΟ: Επιστροφή στην ακαταλληλότητα
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι είχες ΕΠΟ, τι είχα πάντα! Η παραίτηση του Ζαγοράκη από την ΕΠΟ αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν. Πλέον η ΕΠΟ δεν διαφέρει σε τίποτα από την «ΕΠΟ του Γραμμένου» αφού ο... δρόμος άνοιξε για να κάνουν τα... δικά τους, τα μπλοκ του βορρά και του νότου που θέλουν το καλό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αντίστοιχα. Τώρα πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου που θα ήταν υποψήφιος πρόεδρος με το μπλοκ του νότου, θα τον ψήφιζε και το μπλοκ του βορρά, αν δεν προέκυπτε η υποψηφιότητα Ζαγοράκη.

Ουσιαστικά, έχουμε την επιστροφή της ΕΠΟ στην... ακαταλληλότητα. Η κατάσταση δεν διαφέρει από την ΕΠΟ του Γραμμένου που έδωσε πολλές αφορμές. Η διαφορά είναι ότι την πλειοψηφία έχει το μπλοκ του νότου και στο αντίστοιχο του βορρά φοβούνται, για το... καλό του ΠΑΟΚ, να τους κοντράρουν ανοιχτά, επειδή έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι παραμένουν... σύμμαχοι. Παράλληλα, υπάρχει και «εμφύλιος», για παράδειγμα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωσε ότι ο Ζαγοράκης δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε. «Τον Ζαγοράκη του έλεγα επί 5 μήνες να μείνει. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ζαγοράκης είναι ότι πίστευε με την παρουσία του θα άλλαζε το κλίμα και πως θα είχε τη στήριξη για να μη χρειάζονταν η καθημερινή του παρουσία», δήλωσε για τη... φυγή του Ευρωβουλευτή της ΝΔ. Επίσης, πρόσθεσε: «Επειδή ήταν καθολική επιλογή πίστευε θα βοηθηθεί για να πάει καλά».

Τι θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος από τα παραπάνω;

1) Ο Ζαγοράκης δεν βοηθήθηκε από τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που έχουν τον έλεγχο της ΕΠΟ,

2) Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπορεί να πήρε υποσχέσεις, υποθέτουμε απευθείας από τους Μελισσανίδη, Σαββίδη που δεν υλοποιήθηκαν. Για παράδειγμα, δεν εξελέγησαν πρώην διεθνείς που θα ήθελε για συνεργάτες του, δεν επέλεξε ο ίδιος τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Ιάκωβο Φιλιππούση...

Διαβάστε επίσης