Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο πλήγμα στην ανεξαρτησία της διαιτησίας

Νέο πλήγμα στην ανεξαρτησία της διαιτησίας
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Συνεχίζεται η προσπάθεια της ΕΠΟ να αποκτήσει λόγο για πρόσωπα και πράγματα στη διαιτησία. Η πρώτη απόπειρα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε, απαιτούσαν να καρατομηθούν οι Παπαπέτρου, Τσαγκαράκης, επειδή κάποιοι ονειρεύτηκαν ότι ευνόησε τον Ολυμπιακό στον εκτός έδρας αγώνα του με τον Ατρόμητο, όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Παρότι η ΟΥΕΦΑ στο πλαίσιο της Ολιστικής Μελέτης απαιτεί την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας, οι παράγοντες της ΕΠΟ θέλουν να βάλουν «χειροπέδες» στη διαιτησία. Για αυτό και έχουμε νέο «πλήγμα» στην ανεξαρτησία της διαιτησίας. Πιο συγκεκριμένα, ψάχνουν να βρουν τρόπο να... φρενάρουν τις επιλογές του Κλάτενμπεργκ για την Ελληνική... ΚΕΔ, που θα είναι αρμόδια για τη Γ' Εθνική και τα ερασιτεχνικά, επειδή θέλουν να έχουν λόγο στην επιλογή των προσώπων. Πιο συγκεκριμένα, ο Κλάτενμπεργκ πρότεινε τους Μάνταλο, Καρατζίκα, Νικολακόπουλο, Λαμπαδαρίου, όμως στο Πάρκο Γουδή θέλουν τους Καλογερόπουλο και Θάνο που μαζί με τον Μάνταλο θεωρούνταν «σίγουροι», σύμφωνα με τα δήθεν ρεπορτάζ που, ουσιαστικά, αποτελούσαν μηνύματα προς τον Αγγλο.

Για αυτό και οι Μάνταλος, Καρατζίκας, Νικολακόπουλος, Λαμπαδαρίου δεν υπέγραψαν τις συμβάσεις τους, έμειναν με το στυλό στο χέρι, με την αιτιολογία ότι η πρόταση του Κλάτενμπεργκ πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ της ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη. Τι σημαίνει ότι πρέπει να εγκριθεί; Υπάρχει κίνδυνος να μην περάσουν τα τέσσερα ονόματα αλλά μόνο τα δυο και η ΕΕ της ΕΠΟ να προσθέσει άλλα δυο.

Διαβάστε επίσης