Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παιχταρά, ξεσκονίσου!

Παιχταρά, ξεσκονίσου!
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:09

Ο Τικίνιο δείχνει με κάθε ευκαιρία την τεράστια κλάση του. Τρομερές κινήσεις, μέσα σε όλες τις φάσεις, μπαίνει σε αυτές, με στόχο όχι μόνο το να σκοράρει ο ίδιος, αλλά και για να δημιουργήσει. Να «φτιάξει» τη φάση για τον εκάστοτε συμπαίκτη του. Ο Τικίνιο είναι ένας επιθετικός συνόλου, το είπε και ο ίδιος πολύ πρόσφατα, στις δηλώσεις του στη Nova.

Για να τα λέμε και όπως πρέπει, όμως, η δουλειά του η βασική δεν είναι να παίζει για το σύνολο. Η βασική δουλειά του είναι να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό. Το πως αυτό θα γίνει δεν καθορίζεται, σαφώς, μόνο από τον ίδιο, αλλά από ΟΛΗ τη λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας. Και είναι σαφές ότι εκεί έχουν γίνει βήματα προόδου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ και δύο χρόνια, μια ομάδα μαθημένη να παίζει με/για τον Ελ Αραμπί. Και έχει μάθει να δουλεύει με τον συγκεκριμένο επιθετικό, με έναν τρόπο τον οποίο έχει κάνει δικό της! Δεν είναι εύκολη η μετάβαση, από αυτή τη συνθήκη, σε μια άλλη. Το να αλλάζει ο επιθετικός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Αλλά οφείλει να γίνει.

Όσο για τον ίδιο τον Τικίνιο, το πράγμα είναι ξεκάθαρο και φαίνεται: Του λείπει το γκολ, με το οποίο θα κάνει τον κλασσικό πανηγυρισμό του… ξεσκονίσματος. Και θα πάρει μπροστά. Και μετά… «τσουνάμι». Ο καλός σέντερ φορ κάνει «μπαμ» από μακριά. Οι κινήσεις του, οι τοποθετήσεις του, όλο του το παιχνίδι… Και ο Τικίνιο τα έχει όλα αυτά…

Διαβάστε επίσης