Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπουρλότο» με Ελληνες στα ντέρμπι

«Μπουρλότο» με Ελληνες στα ντέρμπι
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Κλάτενμπεργκ ανέλαβε για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως με τις επιλογές του το γυρίζει στο παρελθόν. Είναι χωρίς λογική η απόφαση να βάλει Ελληνα διαιτητή, δηλαδή τον Παπαπέτρου (Αθηνών), στο ντέρμπι Αρης-Παναθηναϊκός, ενώ πριν από έναν χρόνο, που ανέλαβε την ΚΕΔ, είχε δεσμευτεί ότι θα ορίζει ξένους. Άρα, είναι αδικαιολόγητος ο ορισμός του Παπαπέτρου. Για να προχωρήσει ο ορισμός Ελλήνων διαιτητών λένε την... καραμέλα ότι θα έρχονται ξένοι μόνο, αν η βαθμολογική διαφορά είναι μικρή. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές, ενώ σημειώνουμε πως και η UEFA τους ορίζει μια στο τόσο στους αγώνες της.

Κατά σύμπτωση, ο Κλάτενμπεργκ ταυτίζεται με θέσεις παραγόντων της ΕΠΟ, του προεδρεύοντος Παναγιώτη Δημητρίου και του αντιπροέδρου, Αστέριου Αντωνίου που είχαν ταχθεί υπέρ του ορισμού των Ελλήνων διαιτητών. Οι σχετικές δηλώσεις τους είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο.

«Θέλουν να προκαλέσουν με Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι», είχαμε γράψει στις 14 Σεπτεμβρίου. Και η επιβεβαίωση ήρθε λίγες μέρες μετά.

Επίσης, θυμίζουμε:

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του Ζαγοράκη, ο Δημητρίου, που τώρα τον αναπληρώνει, είχε δηλώσει ότι «κι εγώ ήμουν υπέρ της άποψης ότι σε ματς μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, επειδή υπάρχει μεγάλη τοξικότητα και αντιπαράθεση, ότι θα ήταν καλό να έρχονται ξένοι διαιτητές. Σε 4-5 μετρημένα παιχνίδια. Εδώ όμως έχει χαθεί η μπάλα. Όταν σε παιχνίδια μέτριων ομάδων, που βρίσκονται από τη μέση και κάτω, παίζουν ξένοι διαιτητές, είναι ότι χειρότερό για την ελληνική διαιτησία». Παράλληλα, είπε και δεύτερη δικαιολογία ότι τάχα «σε ένα-δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν Έλληνες διαιτητές. Έχουν ταλέντο οι Ελληνες διαιτητές, όμως όταν δεν τους εμπιστεύονται απογοητεύονται και φεύγουν».

Περίπου τα ίδια, στις 15 Απριλίου, είπε και ο Αστέριος Αντωνίου: «Η διαιτησία είναι ανεξάρτητη και κρίνεται. Νομίζω πως ο Κλάτενμπεργκ θα πρέπει να πάρει την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας γιατί ο λόγος που ακούγεται πως θέλουμε Έλληνες σε όλα τα παιχνίδια είναι επειδή μέσα στο χρόνο τους αποδυναμώνουμε. Δεν έχουν κίνητρο οι Έλληνες διαιτητές όταν βλέπουν πως δεν ανεβαίνουν, δεν έχουν κίνητρο τα νέα παιδιά να μπουν στη διαιτησία. Ακόμα και αν κάποια στιγμή αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές μετά από κάποιο διάστημα, θα υπάρχει έλλειψη».

Διαβάστε επίσης

Μπήκε και ο Γκάρι

Μπήκε και ο Γκάρι

Ο 30χρονος Ολλανδός έκανε την πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα...