Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απαραίτητος!

Απαραίτητος!
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:11

Είναι δύσκολο να βρεις πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός τους βρίσκει λίγο πιο εύκολα, γιατί έχει την οικονομική υγεία, την άνεση αν θέλετε, να τους φέρει στην Ελλάδα και να τους δώσει κίνητρο, να φορέσουν τα «ερυθρόλευκα» και να παίξουν στην Ευρώπη. Παράλληλα, να κατακτήσουν τίτλους, στην Ελλάδα, όπως το πρωτάθλημα, το Κύπελλο. Και για αυτό μπορεί να αποκτά καλούς παίκτες.

Όπως έκανε ΚΑΙ φέτος το καλοκαίρι. Εστιάζουμε στα εξτρέμ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός απέκτησε Ονιεκουρού, Ρόνι Λόπες, Γκάρι Ροντρίγκες, εσχάτως. Και όμως, παρά την έλευση των τριών αυτών εξαιρετικών παικτών, ένας ήδη υπάρχων παραμένει στον… αφρό των επιλογών του Πέδρο Μαρτίνς: Ο Γιώργος Μασούρας.

Ο Έλληνας άσος του Ολυμπιακού παραμένει ψηλά στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού και όχι μόνο γιατί είναι… παλιός. Γιατί… ξέρει την ομάδα. Όχι. Ο Μασούρας είναι ο τύπος ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Μαρτίνς και θέλει, αλλά ΚΑΙ χρειάζεται. Το έχει αποδείξει πολλές, πολλές φορές και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Άριστος τακτικά, αποτελεσματικός, ακούραστος, ευφυής. Ο Μασούρας δίνει λύσεις στην επίθεση, προσφέρει γκολ, ασίστ, αλλά και στην άμυνα. Τρομερές λύσεις στα μπακ, άψογη συνεργασία, τόσο σε άμυνα, όσο και στην ανάπτυξη. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει, σταθερά, με τον Γιώργο Μασούρα στις πρώτες επιλογές του και τον περιμένει να γυρίσει στη δράση, για να πάρει στο γήπεδο τις αρετές του, παρότι ο Θρύλος ενισχύθηκε τόσο πολύ στα εξτρέμ!

Διαβάστε επίσης