Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... κρυφός πόλεμος για το κουμάντο στην ΕΠΟ

Ο... κρυφός πόλεμος για το κουμάντο στην ΕΠΟ
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:51
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», θυμίζει το Πάρκο Γουδή και μην απορήσετε αν ακολουθήσουν εντάσεις, μεταξύ παραγόντων της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αντί στην ΕΠΟ να ασχοληθούν με την πρόοδο του ποδοσφαίρου, τσακώνονται μεταξύ τους για τις θέσεις-κλειδιά, όπως το ποιος θα είναι διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας, διευθυντής επικοινωνίας, μαλώνουν και για το νέο οργανόγραμμα, δηλαδή με τις εσωτερικές αλλαγές και τις τοποθετήσεις διευθυντών. Η εσωστρέφεια «σκεπάζει» τα πάντα και κανείς δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Ως παρένθεση να αναφέρουμε ότι η διαδικασία για τις αιτήσεις, σχετικά με τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας έληξε την περασμένη Παρασκευή (17/9) και η ΕΕ της ΕΠΟ πιθανόν να συνεδριάσει τη Δευτέρα (27/9).

Στην ΕΠΟ, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, τσακώνονται για το... κουμάντο! Το μπλοκ του νότου έχει το πάνω χέρι, όμως το μπλοκ του βορρά έχει απαιτήσεις, επειδή είναι... σύμμαχοι! Παρόλα αυτά οι παράγοντες που επιλέχθηκαν από την ΑΕΚ (= μπλοκ του νότου) θέλουν το... 100-0! Παράλληλα, φοβούνται και ρήξη με το μπλοκ του βορρά (= ΠΑΟΚ), με συνέπεια όλα να κρέμονται από μια κλωστή.

Το μπλοκ του βορρά έστειλε μήνυμα ότι δεν φοβάται την κόντρα, εφόσον τα χάνουν όλα ή χάνουν το ένα μετά το άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν τους έδωσαν ούτε μια προεδρία επιτροπής. Δυο συναντήσεις, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έγιναν στη Θεσσαλονίκη με θέμα την πολιτική τους στην ΕΠΟ και θα ακολουθήσει μια ακόμη.

Παραμένει άγνωστο, αν θα γίνει η μοιρασιά που θέλει η... ουρά της ΕΠΟ, δηλαδή το μπλοκ του βορρά. Μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει τίποτα, καθώς εκτός από προεδρίες επιτροπών, και εκεί ζητούν ανακατανομή ρόλων, δεν διαψεύστηκε ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Ιάκωβος Φιλιππούσης είναι επιλογή του Μελισσανίδη και παράλληλα δεν πέρασε πρόταση να μπει ο πρώην διεθνής βοηθός Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) στην... ερασιτεχνική ΚΕΔ, συνεπώς, η πανωλεθρία είναι δεδομένη. Ειδικά, αν ο Φιλιππούσης γίνει διευθύνων σύμβουλος και δεν υπάρξει νέος εκτελεστικός γραμματέας, ή τον επιλέξει το μπλοκ του νότου. Σύμφωνα με το καταστατικό τις εισηγήσεις για αυτές τις θέσεις θα κάνει ο προεδρεύων, Παναγιώτης Δημητρίου.

Στο μπλοκ του βορρά, ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον. Όμως, ξέρουν πολύ καλά ότι η ΑΕΚ είχε λόγο με πρόεδρο τον «δικό μας» Γραμμένο, όπως δήλωσε ο Σαββίδης, ενώ τώρα οι παράγοντες που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΠΑΟΚ, πρέπει πρώτα να πάρουν έγκριση από το μπλοκ του νότου. Επίσης, ξέρουν πολύ καλά, πως αν συνεχιστεί αυτό θα εκτεθούν απέναντι στις ΕΠΣ (τους έχουν μείνει λιγότερες από όσες υπολογίζουν).

*Ο διευθύνων σύμβουλος θα προσληφθεί, μόλις εγκριθεί το καταστατικό από το Ειρηνοδικείο.

Διαβάστε επίσης