Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λάθη των Φωτιά, Κουμπαράκη υπέρ του ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς!

Λάθη των Φωτιά, Κουμπαράκη υπέρ του ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς!
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ανέκδοτο της χρονιάς! Την Τετάρτη (22/9) ο ΠΑΟΚ παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και φοβάται τον διαιτητή Κουμπαράκη (Κυκλάδων) αλλά και των Φωτιά (Πέλλας) που θα είναι στο VAR. Μήπως οι βόρειοι φοβούνται τους νότιους και δεν θέλουν να το πουν;

Πάντως, οι δυο ρέφερι που έβαλε ο Κλάτενμπεργκ έχουν κάνει λάθη σε όλα τα περσινά ματς του ΠΑΟΚ, ειδικά ο Φωτιάς που μπήκε στα περισσότερα. Εννοείται ότι αναφερόμαστε σε λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά το... φύλλο αγώνα του Φωτιά:

2η ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1-VAR

Το γκολ του ΠΑΟΚ (1-1 με τον Ατρόμητο) ξεκινά από επιθετικό φάουλ του Εσίτι που χτύπησε αντίπαλο. Ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) δεν το είδε. Στο VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) που επίσης... κοιμήθηκε! Μόνο στο περσινό ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ 2-0 (8η αγωνιστική της σεζόν 2019-20) φώναξε τον Πορτογάλο Σόυζα να δει και να ακυρώσει γκολ του Ελ Αραμπί για δήθεν φάουλ του Γκιλιέρμε στο κέντρο...

3η Βόλος-ΠΑΟΚ 0-0 - Διαιτητής

Το κραυγαλέο λάθος του Φωτιά έγινε στο 15', όταν έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Βόλου, σε ανατροπή του Εσίτι από τον Μπαριέντος! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Μανούχο (Αργολίδας) που ήταν στο VAR.

Μετά, στο 32', ο Φωτιάς βιάστηκε να δώσει πέναλτι στον Τσόλακ του ΠΑΟΚ. Όμως, με παρέμβαση της Κουρομπύλια που είναι ήταν VAR, ο ρέφερι της ΕΠΣ Πέλλας το πήρε πίσω, επειδή υπήρχε οφσάιντ.

Κανονικά ο Φωτιάς έπρεπε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του για τη φάση στο 86': Ο Κρέσπο βρήκε με αγκωνιά τον Μπαριέντος, ο παίκτης του Βόλου μάτωσε, όμως ο ρέφερι δεν διέκοψε το ματς, όπως υπαγορεύει ο κανονισμός.

11η ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0 - Διαιτητής

Στο 38' του αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρα Τρίπολης 2-0 ο Ελ Καντουρί έριξε κουτουλιά στον Σουάρεθ. Μπορεί η φάση να είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, όμως ο Φωτιάς έδειξε κίτρινη, ενώ η παράβαση έγινε μπροστά του. Σα να μην έφτανε αυτό, το VAR δεν πήρε θέση, αν και πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση, ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) τον φώναξε για να το δει, παρόλα αυτά ο Φωτιάς άλλαξε το χρώμα της κάρτας (από κίτρινη σε κόκκινη).

21η ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-2 Διαιτητής

Είναι αδύνατον, κατά την άποψή μας, όποιος θέλει να λέγεται διαιτητής να χρειάζεται VAR για να δώσει το πέναλτι του Ελ Καντουρί στο 50', καθώς ανέτρεψε τον Ιωαννίδη. Αν και ο ρέφερι είχε «πιάτο» τη φάση, για να καταλογίσει την εξόφθαλμη παράβαση χρειάστηκε την παρέμβαση του Μανούχου, ο οποίος τον κάλεσε στην οθόνη. Όμως, πρόκειται για φάση που δεν χρειάζεται VAR για να διαπιστωθεί μια παράβαση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Φωτιάς δεν έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και φάουλ σε βάρος του Ιγκανσον στο 86'. Πριν ο παίκτης του ΠΑΟΚ κάνει το 2-2, στο 88', έριξε αγκωνιά στον Κολ αλλά ο ρέφερι δεν σφύριξε την παράβαση ούτε έδωσε την κάρτα και αν το έκανε ο αγώνας μπορεί να είχε διαφορετική τύχη. Ο Ιγκανσον είχε κίτρινη από το 34'. Πριν από το 34', στα πρώτα λεπτά είχε προηγηθεί κι άλλη κίτρινη που δεν έδωσε ο Φωτιάς κατά του Ιγκανσον.

9η πλέι οφ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 Διαιτητής

Σε ένα αδιάφορο ματς ο Φωτιάς έδειξε χαμηλό επίπεδο και έλλειψη προσωπικότητας. Κάποια παραδείγματα:

1) Σε ματς με κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ ήταν μόνο 14-12 υπέρ του.

2) Στο 74' ο Σφιντέρσκι έριξε αγκωνιά στον Ρέαμτσουκ, «γαργάρα» η κάρτα από τον Φωτιά.

3) Στο 83' κάνουν διαδοχικό φάουλ στον Βαλμπουενά οι Μιχαϊ, Αουγκούστο αλλά την... τρώει ο Βαλμπουενά, επειδή εκνευρίστηκε!

Και πάμε να δούμε τον Κουμπαράκη:

10η Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2 VAR Μανούχος

Ρεσιτάλ... εξυγίανσης από τον Μανούχο (Αργολίδας) στο Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2.

Στο 55' ο Τζόλης κλώτσησε εκτός φάσης τον Σκόνδρα αλλά ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη. Λάθος και του VAR (Κουμπαράκης, Παπαδάκης) που δεν τον ειδοποίησαν.

11η ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0 VAR

Ήταν με διαιτητή τον Φωτιά (Πέλλας) και τα λάθη τα γράφουμε πιο πάνω.

Διαβάστε επίσης