Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πληρότητα στις θέσεις των εξτρέμ!

Η πληρότητα στις θέσεις των εξτρέμ!
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 01:07

Ο Ολυμπιακός με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας του κινήθηκε έντονα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και προχώρησε στον σχηματισμό ενός συνόλου με μεγάλο βάθος σε όλες τις θέσεις, κυρίως στις θέσεις των εξτρέμ. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν 5 εξτρέμ πρώτης γραμμής τα οποία έχουν μεγάλη ποιότητα και είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα για την υλοποίηση των στόχων της.

Οι «παλιοί»:

Μασούρας: ο 27χρονος εξτρέμ αποτελει για ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του Μαρτλινς. Ο Μασούρας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέμε «ο παίκτης του προπονητή». Είναι τακτικά άριστος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει βελτιωθεί αισθητά στο καθαρά επιθετικό κομμάτι και έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, ενώ έχει σκοράρει και κρίσιμα γκολ κατά το παρελθόν της θητείας του στον Ολυμπιακό. Αγωνίζεται πάντα με περίσσιο πάθος και μαχητικότητα με αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον αγαπημένους της κερκίδας.

Βρουσάι: ο 23χρονος εξτρέμ μπήκε ενεργά στο ροτεισον του Πέδρο Μαρτίνς, την περασμένη σεζόν και ήταν πάντοτε παρών όποτε τον χρειάστηκε ο προπονητής του, καλύπτοντας ακόμη και τη θέση του δεξιού μπακ. Πρόκειται για έναν παίκτη με καλές ικανότητες στο 1vs1 και μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες σκοραρίσματος για την ομάδα του με τις ενέργειες του.

Βαλμπουενά: o 36χρονος Γάλλος αρχηγός του Ολυμπιακού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αθλητή με την μαχητικότητα που δείχνει σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από το γεγονός της πλούσιας καριέρας του. Διαθέτει τρομερή ποιότητα και μαχητικότητα και είναι χαρακτηριστικό του γνώρισμα η διάθεση και το πάθος για νίκη, καθώς εξαντλεί όλη του την ενέργεια και είναι διατεθειμένος να αφήσει και την ψυχή του για την ερυθρόλευκη. Αποτελεί ίσως τον πιο ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ του Ολυμπιακού και μια συνέχεια στους φαντεζί παίκτες που αγωνίζονται στην θέση 10 στο λιμάνι, μετά τους Ιμπαγάσα και Τσόρι.

Οι μεταγραφές:

Ονιεκουρού: Ο 24χρονος Νιγηριανός είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός winger, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ταχύτητα του, ενώ έχει επίσης ευχέρεια στο σκοράρισμα και του αρέσει το ομαδικό παιχνίδι. Αποκτήθηκε φέτος έναντι 5.000.000€ από την Μονακό και είναι ένας παίκτης για τον οποίο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες!

Ρόνι Λόπες: ο 25χρονος Πορτογάλος εξτρέμ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Σεβίλλη. Ήρθε με περγαμηνές για να αφήσει το στίγμα του στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού και έχει ως κύριο γνώρισμα την κόφτη ντρίμπλα με την οποία μπορεί να περάσει τον αντίπαλο του στο 1vs1. Έχει σίγουρα μεγάλη ποιότητα, αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι έχει περάσει από Μάντσεστερ Σίτι, Λιλ, Μονακό και Σεβίλλη, φαίνεται όμως πως θέλει δουλειά σε φυσική κατάσταση και πως ακόμη προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ομάδα.

Γκάρι Ροντρίγκες: ο 30χρονος θεαματικός εξτρέμ είναι παλιός γνώριμος στον ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο από το πέρασμά του, τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017. Είναι εντυπωσιακά γρήγορος και ικανός στην ντρίμπλα, ενώ αποτελεί έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία και γνωστή της πραγματικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει υπάρξει συμπαίκτης του Ονιεκουρού στην Γαλατάσαραϊ την σεζόν 2018-2019 στην οποία σκοράρανε μαζί 17 γκολ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Διαβάστε επίσης