Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσφυγή Ολυμπιακού, τελειώνει την κεντρική διαχείριση!

Προσφυγή Ολυμπιακού, τελειώνει την κεντρική διαχείριση!
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την ακύρωση της απόφασης της Super League η οποία άλλαξε το καταστατικό της για να επιβάλει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-4 κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η υπόθεση συζητείται την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 17:00.

Ο Ολυμπιακός το είπε ότι θα προσβάλει την απόφαση και το έκανε. Η απόφαση της αλλαγής του καταστατικού, από τη ΓΣ της Super League, είναι αντίθετη με το νόμο που δεν καθιστά υποχρεωτική την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά προαιρετική. Άρα, οι πιθανότητες να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός είναι συντριπτικές.

Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει να περάσει η καταστρατήγηση του καταστατικού και η παρανομία της ΓΣ της διοργανώτριας. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και οι ΠΑΕ πρέπει από μόνες τους να αποφασίζουν για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, δηλαδή όπως προβλέπει ο νόμος. Για αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» από την αρχή είχαν εξαγγείλει ότι θα προσβάλουν την απόφαση της ΓΣ της Λίγκας για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24. Με την απόφαση αλλαγής του καταστατικού είχε διαφωνήσει και ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 05.10.2021 ΩΡΑ: 17.00

  1. Προσφυγή της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΚΑΤΑ του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΠΕΡΙ αναγνώρισης της ακυρότητας άλλως ακύρωσης της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού, που ξεκίνησε την 2.9.2021 και ολοκληρώθηκε κατόπιν διακοπής την 9.9.2021, σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού του Συνεταιρισμού και την υποχρεωτική ανάθεση της κεντρικής διαχείρισης των ραδιοτηλεοπτικών και άλλων συναφών δικαιωμάτων του συνόλου των μελών στο Συνεταιρισμό από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 και εφεξής.
  2. Προσφυγή της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΠΑΕ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ-ΧΑΝΙΑ» ΚΑΤΑ του Ν.Π.Ι.Δ. Τριτοβάθμιου Σωματείου , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» και ΚΑΤΑ Α) της με αριθμό 11/9η Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ε/ΕΠΟ) δυνάμει της οποίας αποφασίστηκε: «Η επανεξέταση (αναψηλάφηση) της με αριθμό 440/30.08.2021 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών (Ε.Ι.Π.) με την οποία έγινε δεκτή η από 10.08.2021 αίτηση της ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ και εγκρίθηκαν πέντε (5) αιτήσεις ανανεώσεως συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω 25 ετών που είχαν λήξει στις 30.06.2021. Οι εν λόγω αιτήσεις κατατέθηκαν (κατά πολύ) εκπρόθεσμα, αντίθετα με την υπ΄αριθ. 08/30.07.2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την οποία απορρίφθηκε το υπ΄ αριθ. Πρωτ.98526/2021 αίτημα της Super League 2 περί δυνατότητας ανανέωσης των συμβολαίων των άνω των 25 ετών ποδοσφαιριστών, τα οποία έληξαν στις 30.06.2021, για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ της Super League 2. H επανεξέταση θα γίνει από την ίδια την Επιτροπή (ΕΙΠ) σε πλήρη σύνθεση υπό τον αναπληρωτή Πρόεδρο αυτής» και Β) Κάθε άλλης συναφούς προς αυτήν, πράξεως.

Διαβάστε επίσης