Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το άρθρο του καταστατικού που άναψε... φωτιές στην ΕΠΟ

Το άρθρο του καταστατικού που άναψε... φωτιές στην ΕΠΟ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένας... καυτός κανονισμός, συγκεκριμένα το άρθρο 35 του καταστατικού της ΕΠΟ, που επικαλείται η ΑΕΛ στην προσφυγή της στο Διαιτητικό Δικαστήριο, μπορεί να «ρίξει» τρεις παράγοντες της ομοσπονδίας. Όχι, κάποιους τυχαίους αλλά τον πρόεδρό της Παναγιώτη Δημητρίου, τον α' αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου, όπως και τον ταμία, Κλέαρχο Τζαφέρη. Ο λόγος, πάντα σύμφωνα με την ΑΕΛ, είναι ότι ως μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισαν να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για έντεκα ομάδες της Super League 2 που ανέβηκαν λόγω της αναδιάρθρωσης, μεταξύ αυτών και το Αιγάλεω...

Η ΑΕΛ δεν το άφησε να πέσει κάτω, επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 35, παράγραφος ζ του καταστατικού της ΕΠΟ «μόνο οι κανονισμοί των διοργανώσεων δεν δύνανται να τροποποιηθούν από την- έναρξη των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων. Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κατ' εξαίρεση, τροποποιήσεις αναγκαστικού χαρακτήρα που αφορούν αποφάσεις των FIFA/UEFA ισχύουν από την οριζόμενη από αυτές ημερομηνία θέσης σε ισχύ»...

Η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ θα συζητηθεί την Τρίτη (28/9) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ζητεί αφενός να ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης που ισχύουν για όλους αφετέρου να κηρυχθούν έκπτωση από την ΕΕ της ΕΠΟ οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, επειδή «τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο». Το συγκεκριμένο άρθρο, το 35, έχει σχέση με τις εξουσίες της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Η ΑΕΛ επικαλείται και το άρθρο 41 για να δείξει ότι δεν υπήρχε κάτι επείγον για να αλλάξει τον κανονισμό των αδειοδοτήσεων, καθώς η «Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων» σύμφωνα με το Καταστατικό (αρ.41 παρ. 1) έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :

«1. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων θα ασχολείται με όλα τα θέματα για τα οποία απαιτείται άμεση απόφαση μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Επιτροπή θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Β' Αντιπρόεδρο που είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερλιγκ Ένα Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Super League 1), τον Ταμία και ένα (1) άλλο μέλος από την Εκτελεστική Επιτροπή το οποίο θα επιλέγεται από τον Πρόεδρο κατά περίπτωση.[....]». Αρα, η ΕΕΘ/ΕΠΟ δεν συγκαταλέγεται στα Όργανα της ΕΠΟ αλλά ούτε και στις διαρκείς επιτροπές της Ομοσπονδίας.

Από τις αρχές του μήνα άλλαξε και η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, όπου πρόεδρος είναι ο Γεώργιος Χριστοδούλου και μέλη οι Χρήστος Κατσιάνης και Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη, άπαντες Αρεοπαγίτες.

TAGS

Διαβάστε επίσης