Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ δεν υπάρχει στον... χάρτη για την Κυβέρνηση και τη FIFA

Η ΕΠΟ δεν υπάρχει στον... χάρτη για την Κυβέρνηση και τη FIFA
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στην ΕΠΟ κατάφεραν να παραιτήσουν τον Ζαγοράκη από την προεδρία, ξεχνώντας ότι ο αρχηγός της Εθνικής ήταν πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι εξελέγη ως πρόεδρος κοινής αποδοχής. Όμως, αυτό έδειξε ότι το παρασκήνιο και τα συνεργεία δεν ήθελαν να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό και η συγκεκριμένη ΕΠΟ, που έχει την ταμπέλα ομοσπονδίας, αλλά δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία, εξακολουθεί να είναι απομονωμένη από την Κυβέρνηση αλλά και από την FIFA. Σα να μην έφτανε αυτό, δείχνουν ότι εξακολουθούν να συνεργάζονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την ΕΠΟ να μην υπάρχει στον… χάρτη.

Το αποδεικνύει η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Αφενός το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο αφετέρου η ΕΠΟ δεν ήξερε τίποτα.

Για αυτό και σαν... βόμβα έσκασε στο Πάρκο Γουδή η προαναφερόμενη συνάντηση και στην ΕΠΟ άρχισαν πάλι να χάνουν τον ύπνο τους. Είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και έχει ανοιχτή γραμμή με τις FIFA, UEFA, ενώ η ομοσπονδία είναι... αποκλεισμένη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μεταξύ Μητσοτάκη, Ινφαντίνο συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σ.σ. παραίτηση Ζαγοράκη, κατάσταση στην ΕΠΟ, ολιστική μελέτη) τέθηκαν επί τάπητος.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε δώρο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια φανέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τον αριθμό «9», καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, πρόσφερε στον Ινφαντίνο ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Διαβάστε επίσης