Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν χρειάζεται «νέο Ελ Αραμπί», ο Ολυμπιακός

Δεν χρειάζεται «νέο Ελ Αραμπί», ο Ολυμπιακός
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Απλά τα πράγματα. Αλλά για να είναι ξεκάθαρα, θα τα αναλύσουμε εδώ. Δεν χρειάζεται «νέο Ελ Αραμπί», ο Ολυμπιακός. Έχει τον… «παλιό». Τον καλό Ελ Αραμπί. Τον… κανονικό. Εκείνον ο οποίος βλέπει το τέρμα σαν… ωκεανό. Και μπορεί να τη βάλει μέσα από παντού και με οποιοδήποτε τρόπο. Σαφές αυτό.

Δεν χρειάζεται «νέο Ελ Αραμπί», ο Θρύλος. Έχει Ελ Αραμπί. Ο Τικίνιο ήρθε για να είναι… ο Τικινιο! Και να πλαισιώσει τον Ελ Αραμπί, κάνοντας την επίθεση του Θρύλου… πυρηνική. Και ήδη την κάνει. Άρχισε την καταμέτρηση και εκείνος. Και ο Ολυμπιακός θα έχει μόνο να κερδίσει, από τον υγιή ανταγωνισμό των δύο, αλλά και τη συνύπαρξή τους, στην ενδεκάδα του Μαρτίνς. Απλά τα πράγματα, όπως λέμε και παραπάνω.

Καλό και σωστό και δίκαιο το focus επάνω στον Τικίνιο, τούτη την ώρα. Αλλά είναι απολύτως άδικο, το να τον… βαφτίζουμε «νέο Ελ Αραμπί». Έτσι; Ο Τικίνιο είναι ο… Τικίνιο. Ένας επιθετικός κλάσης, με ποιότητα, αξία, ικανότητα στο σκοράρισμα. Έχει στοιχεία τα οποία ο Ελ Αραμπί δεν έχει. Και ο Ελ Αραμπί έχει στοιχεία, τα οποία ο Τικίνιο δεν έχει. Ο Ολυμπιακός με τους δύο στην επίθεσή του, δεν είναι απλώς… καλυμμένος. Είναι… εξωπραγματικός. Δεν υπάρχουν τέτοιοι επιθετικοί στην Ελλάδα. Όπως και δεν υπάρχουν σε πληθώρα στην Ευρώπη.

Άδικο για τον Τικίνιο να αποκαλείται «νέος Ελ Αραμπί». Αλλά και για τον Ελ Αραμπί. Είναι σαν να λέει κανείς ότι ο Ελ Αραμπί είναι… ξεπερασμένος. Ας το ξανασκεφτεί, όποιος το πιστεύει αυτό. Έτσι; Ο Ελ Αραμπί επιστρέφει σύντομα στη δράση και ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά και τους δύο σέντερ φορ του, διαθέσιμους. Και δεν χρειάζεται να γίνεται σύγκριση. Άλλωστε και οι δύο για έναν κοινό σκοπό δουλεύουν. Για να φορτώνουν με γκολ τις εστίες των αντιπάλων του Ολυμπιακού… Τελεία. Και παύλα.

Διαβάστε επίσης