Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρτίνς: «Να κάνουμε ένα ματς με ποιότητα»

Μαρτίνς: «Να κάνουμε ένα ματς με ποιότητα»
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:43

Να δει από τον Ολυμπιακό τι μπορεί να κάνει απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Θρύλου τόνισε πως θέλει ένα δει ένα ματς με ποιότητα και συμπλήρωσε πως στόχος είναι η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς:

-Τι γίνεται με τον Εμβιλά, τι προβλήματα αντιμετωπίζετε; Επίσης τι περιμένετε από έναν συμπατριώτη σας προπονητή, όπως μας είπε ο Βαλμπουενά οι Πορτογάλοι παίζουν αρκετά καλά την τακτική.
«Ο Εμβιλά είχε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής, μιλήσαμε και αποφασίσαμε να μην έρθει μαζί μας και να μην αγωνιστεί. Είναι μία απόφαση η οποία πήραμε από κοινού με τον παίκτη. Είναι ένα μοιρασμένο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες οι οποίες παίζουν επιθετικά και θέλουν τη νίκη. Και οι δύο προπονητές θα έχουμε ετοιμάσει την τακτική για τη νίκη. Ο Βίτορ δεν ξέρει τη δική μας τακτική και εμείς δε ξέρουμε την τακτική του Βίτορ. Ωστόσο έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο, ο οποίος θα μας πιέσει. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα σκληρό παιχνίδι και να νικήσουμε».

-Πόσο αλλάζουν τα πλάνα σας με την απουσία του Εμβιλά; Επίσης έχετε δηλώσει πως θέλετε να πάτε μακριά με τον Ολυμπιακό στο Europa League, το ματς αυτό με τη Φενέρμπαχτσε είναι αγώνας ο οποίος μπορεί να δείξει ο Ολυμπιακός τι μπορεί να πετύχει;
«Πραγματικά αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα που έχουμε παίξει μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και παίζουμε σε μία σκληρή και δυνατή έδρα. Μας βοηθάει ότι νικήσαμε στον πρώτο αγώνα την Αντβέρπ. Έχουμε δουλέψει αρκετά για τον αγώνα αυτόν, θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουμε ένα ματς με ποιότητα, όπως έχουμε προετοιμαστεί. Και να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Θέλουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, γιατί είναι σημαντικό να συνεχίσουμε στον όμιλο. Μη ξεχνάμε όμως πως στο γκρουπ είναι τέσσερις ομάδες και είναι ένας ανταγωνιστικός όμιλος. Αν νικήσουμε τα πράγματα θα είναι καλά και θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας. Σε αυτήν την περίπτωση το στρατηγικό πλάνο που έχουμε με τον Εμβιλά ή χωρίς είναι το ίδιο και δεν αλλάζει».

-Ποια στοιχεία περιμένετε να δείτε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, τα οποία δεν είχε ο Ολυμπιακός με την Αντβέρπ...
«Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους, όπως και οι δύο αντίπαλοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Είχαμε κάνει ένα καλό ματς με την Αντβέρπ και φάνηκε αυτό και στο αποτέλεσμα που πήραμε τη νίκη. Θέλουμε να έχουμε περισσότερη συνέπεια στο παιχνίδι μας με τη Φενέρμπαχτσε και πιστεύω πως αν αυτό πάει όπως πρέπει, τότε όλα τα υπόλοιπα θα πάνε επίσης καλά, αν παίξουμε όπως και με την Αντβέρπ».

-Ο Βίτορ Περέιρα δήλωσε για τον Πέδρο Μαρτίνς πως είναι φίλος του και είπε ότι έχετε δύο χρόνια διαφορά και έχετε στενή σχέση. Το δικό σας σχόλιο;
«Είμαστε φίλοι, περισσότερο απ' όσο συνηθίζουν οι αντίπαλοι προπονητές. Έχουμε μία καλή και στενή σχέση. Όμως αύριο για μιάμιση ώρα δεν θα υπάρχει καμία μεταξύ μας σχέση».

-Το σύστημα που παίζει ο Περέιρα είναι 3-5-2, πως σχεδιάζετε να το αντιμετωπίσετε;
«Προφανώς δεν θα σας πω τα πλάνα μας, το σίγουρο είναι πως δε στεκόμαστε στο σύστημα του αντιπάλου. Αλλά στη δυναμική όπου έχει η Φενέρμπαχτσε. Όπου έχει δουλέψει ο Περέιρα είναι δυνατές ομάδες και οι παίκτες του ξέρουν το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Επίσης οι ομάδες του ασκούν ψηλά πίεση, έχουμε σχεδιάσει το πως θα τα αντιμετωπίσουμε αυτά τα στοιχεία, αλλά δεν θα σας το αποκαλύψουμε».

-Συνηθίζουν οι ομάδες να προπονούνται στο γήπεδο όπου θα γίνει ο αγώνας, ο Ολυμπιακός όμως αυτό δεν το έκανε. Αυτό το κάνουν οι ομάδες για να έχουν μία πρώτη γνωριμία με το γήπεδο, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν προπονήθηκε εδώ ο Ολυμπιακός;
«Είναι απλή η απάντηση, παίξαμε την Κυριακή είμαστε σε συνεχόμενα ματς και ως γνωστόν οι επόμενες δύο ημέρες είναι ημέρες αποκατάστασης. Μόνο μία ημέρα είχαμε να δουλέψουμε στην τακτική, τη σημερινή. Αν το κάναμε αυτό εδώ στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε, τότε ο Βίτορ θα ήξερε όλη την τακτική μας. Για αυτό επιλέξαμε να προπονηθούμε στο δικό μας γήπεδο».

Διαβάστε επίσης