Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελεσίδικο... ξεγύμνωμα στη Δεοντολογίας λόγω Γιάννη Παπαδόπουλου και ΑΕΚ!

Τελεσίδικο... ξεγύμνωμα στη Δεοντολογίας λόγω Γιάννη Παπαδόπουλου και ΑΕΚ!
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021 - 21:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι η ΑΕΚ και ο Γιάννης Παπαδόπουλος! Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, στην υπόθεση για τις παρεμβάσεις σε εκλογές ΕΠΣ, να αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει σύνδεση ΑΕΚ και Γιάννη Παπαδόπουλου, όμως το «χαστούκι» εναντίον της είναι... τελεσίδικο.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε πρωτόδικα (από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League), όμως τιμωρήθηκε (σήμερα, 1/10) και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τη συμπεριφορά του στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, πιο συγκεκριμένα με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για έναν μήνα για εξύβριση του διαιτητή Φωτιά (Πέλλας), ενώ στην ΑΕΚ επιβλήθηκε πρόστιμο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «άδειασμα» στην Επιτροπή Δεοντολογίας είναι μεγαλύτερο, αν αναλογιστούμε ότι η ΑΕΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης το απόγευμα (1/10) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, επικαλέστηκε την προαναφερόμενη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αν ο Παπαδόπουλος ήταν απλός φίλαθλος, σύμφωνα με την... απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, δεν θα τιμωρούνταν ο ίδιος και η ΑΕΚ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που ουσιαστικά «σφράγισε» την απόφαση του αθλητικού δικαστή της Λίγκας.

Με την ίδια ποινή με τον Παπαδόπουλο, τιμωρήθηκε και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ενώ απαλλάχθηκαν οι Κονέ, Γ. Παπαδημητρίου και Δημητριάδης.

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε την ακόλουθη απόφαση (υπ' αριθμ. 30/2021).

Δέχεται την έφεση και εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 120/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες Παναγιώτη Κονέ, Ιωάννη Παπαδημητρίου και Βασίλειο Δημητριάδη (άπαντες διαπιστευμένους) από τις 1β και 2β εξυβριστικές πράξεις.

Επιβάλλει στην πρώτη εκκαλούσα (ΠΑΕ ΑΕΚ) :

α) χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για υβριστική συμπεριφορά των Ιωάννη Παπαδόπουλου και Χρήστου Παπαδημητρίου ( μη διαπιστευμένων) για την υπό στοιχεία 1β πράξη.

β) χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για υβριστική συμπεριφορά των Ιωάννη Παπαδόπουλου και Χρήστου Παπαδημητρίου (μη διαπιστευμένων) για την υπό στοιχεία 2β πράξη.

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή (5.000+2.500) επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ.

Επιβάλλει στους Ιωάννη Παπαδόπουλο και Χρήστο Παπαδημητρίου την ποινή της απαγόρευσης εισόδου τους στο γήπεδο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου 2021».

Διαβάστε επίσης

Χαμηλά την μπάλα

Χαμηλά την μπάλα

Μεγάλη νίκη, δεν συνεπάγεται ότι η δουλειά τελείωσε. Άμεση προσγείωση είναι αυτό που θέλει τώρα ο Θρύλος.