Ντουντούκα
Κυνηγάμε όλους τους στόχους μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΑΥΤΑ τα ντέρμπι δεν τα «παίζεις», τα παίρνεις!

ΑΥΤΑ τα ντέρμπι δεν τα «παίζεις», τα παίρνεις!
Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 - 15:14

Έχω υπάρξει αρκετά τυχερός, ώστε να έχω ζήσει από κοντά ντέρμπι του Ολυμπιακού, με τον Παναθηναϊκό. Είτε στη δουλειά, είτε από την εξέδρα, παλαιότερα. Είναι κάτι ιδιαίτερο, ρε παιδί μου. Δεν τον συναντάς σε άλλο ματς, μέσα στη χρονιά. Όποιος και να έρθει στο Καραϊσκάκη, ας πούμε, αδυνατεί να σου «βγάλει», αυτό που σου βγάζει το «αιώνιο ντέρμπι». Είναι ξεχωριστό, όπως και να το κάνουμε. Ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, ο Παναθηναϊκός. Όλα τα άλλα είναι… «να ‘χαμε, να λέγαμε».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία μεγάλη νίκη, η οποία του δίνει μομέντουμ, αλλά του παίρνει ενέργεια. Ενέργεια την οποία ξόδεψε, σε τεράστιες ποσότητες, για να πάρει το ματς στο «Σουκρού Σαράτσογλου», την περασμένη Πέμπτη. Μία ενέργεια, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τρεξίματα και αγωνιστική ένταση. Αλλά και με την ψυχολογία, με το μυαλό. Δεν είναι απλό πράγμα να τα δίνεις όλα, σε ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό ματς, για να φτάσεις σε μία τόσο μεγάλη νίκη. Απαιτεί πολλή, πολλή ενέργεια, την οποία ο Ολυμπιακός κατέθεσε στην Πόλη… Αυτή την ενέργεια θα πρέπει απόψε να αναπληρώσει με άλλο τρόπο. Πως; Αρχικά με την ποιότητά του. Κατά δεύτερο με την εμπειρία του. Κατά τρίτον, αλλά ίσως και σημαντικότερο, από τα άλλα δύο, με τη φανέλα του. Το βάρος της φανέλας οφείλει απόψε να δώσει στους παίκτες αυτή την αίσθηση ασφάλειας, αυτοπεποίθησης και ανωτερότητας, στοιχεία τα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει, απέναντί στον αντίπαλό του.

Δεν είναι απλό, το να παίζεις ένα ντέρμπι. Δεν θέλω να σταθώ σε απουσίες και τέτοια πράγματα. Και οι δύο ομάδες, αλλά εγώ για τον Ολυμπιακό μιλάω. Και πότε ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε... με απουσίες; Και πότε ήταν πλήρης, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Πότε δεν είχε προβλήματα, τα οποία να χρίζουν άμεσης λύσης, από τον Μαρτίνς. Γι’ αυτό υπάρχουν τα ρόστερ με «βάθος», στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός έχει τέτοιο! Για να καλύπτονται με άνεση τα κενά και οι απουσίες.

Απόψε η ομάδα δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο, από μία πειστική νίκη. Αυτή μπορεί να είναι και με 1-0. Μπορεί να είναι και 2-0. Ή με 2-1. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός όχι απλώς να πάρει το τρίποντο. Αυτά τα ματς είναι πολύ παραπάνω από ένα τρίποντο. Είναι όλο το ποδόσφαιρο, σε 90 λεπτά! Για αυτά τα ματς ζούμε και αναπνέουμε, όλοι μας. Δημοσιογράφοι, οπαδοί, ομάδες, παράγοντες, προπονητές, παίκτες… ΟΛΟΙ! Γι’ αυτό και ο τίτλος μου είναι λίγο… απόλυτος. ΑΥΤΑ τα ντέρμπι δεν τα «παίζεις», τα παίρνεις! Δεν έχει σημασία πως. Σημασία έχει απλώς να κάνεις αυτό που πρέπει. Να παίξεις μπάλα που θα δηλώνει «ποιος είσαι». Και ως ποδοσφαιρική οντότητα, αλλά και «ποιος είσαι», σε σχέση με τον αντίπαλό σου. Να δείξεις γιατί η διαφορά είναι τέτοια, ώστε δεν επιτρέπει συγκρίσεις…

ΥΓ. Με κόσμο το ντέρμπι, ε; Μετά από καιρό… Πολύ καιρό… Να μην ξεχνιόμαστε. Κόσμια, με φωνή, τραγούδι, όπως μόνο οι ΓΑΥΡΟΙ ξέρουν… Και 12ος και 12ος+1 και 14ος και βάλε παίκτης, να είναι η εξέδρα απόψε… Και το γήπεδο να… γέρνει!

Διαβάστε επίσης