Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τον Ελ Αραμπί στη σέντρα δεν είναι εύκολο να πάρεις αυτό που θες

Με τον Ελ Αραμπί στη σέντρα δεν είναι εύκολο να πάρεις αυτό που θες
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 - 12:46

Είναι λογικό, από τη μία, ο Μαρτίνς να μη θέλει να βγάλει από την ενδεκάδα του, τον πιο φορμαρισμένο του σέντερ φορ. Τον Τικίνιο, δηλαδή. Αλλά και από την άλλη, είναι λογικό ο Πορτογάλος τεχνικός να θέλει να βάλει στην ενδεκάδα του, τον πιο ικανό σέντερ φορ του, συνολικά. Τον Ελ Αραμπί, δηλαδή. Ο Θρύλος έχει την πολυτέλεια να έχει στο ρόστερ του δύο εξαιρετικούς επιθετικούς, οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να δουλέψουν ιδανικά, ευρισκόμενοι μαζί στην ενδεκάδα. Είχε φανεί αυτό και με τον Ατρόμητο.

Δεν του βγήκε του Θρύλου το πλάνο με δύο επιθετικούς και τον ένα… μακριά από την περιοχή. Για να το πούμε πιο απλά, με τον Ελ Αραμπί στη σέντρα δεν είναι εύκολο να πάρεις αυτό που θες. Και εμείς είμαστε εδώ να καταγράψουμε αυτό που δεν πάει καλά, όπως καταγράφουμε και αυτό που πηγαίνει καλά. Αυτό που δεν πετυχαίνει, όπως και αυτό που πετυχαίνει. Ο Θρύλος δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι μπορεί να βρει αυτό που θέλει, με το 4-4-2, ή με αυτό το «υβριδικό» 4-4-2, σαν αυτό το οποίο είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ίσως καταφέρει να το δουλέψει καλύτερα, όταν έχει όλα του τα εξτρέμ και όλα τα του τα χαφ διαθέσιμα. Και καταφέρει να βρει τον ιδανικό συνδυασμό, ώστε και οι δύο σέντερ φορ του να «ταΐζονται» σωστά, αλλά και να ανοίγουν αποτελεσματικά χώρους, για τους εξτρέμ. Προς το παρόν, ωστόσο, αυτό το 4-4-2 δεν του έχει βγει του κόουτς, με την ομάδα να χάνει 4 βαθμούς, σε δύο ματς. Χρειάζεται δουλειά και είναι δεδομένο ότι θα γίνει ακόμη περισσότερη, πάνω σε αυτό και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης