Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά Χριστόν προφήτες… άλλοι, όχι εμείς

Μετά Χριστόν προφήτες… άλλοι, όχι εμείς
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 - 16:54

Οφείλουμε άπαντες, επιτέλους, να το κατανοήσουμε. Το «αιώνιο» ντέρμπι είναι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Δεν είναι ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον οποιονδήποτε. Ένα δυνατό ματς με τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον ένα, τον άλλο… Είναι κάτι ξεχωριστό! Και όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, για να παίξουν ένα «αιώνιο» ντέρμπι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ το τι συμβαίνει έξω από αυτό. Δηλαδή. Δεν έχει σημασία η βαθμολογική διαφορά. Δεν έχει σημασία η ποιοτική διαφορά. Δεν έχει σημασία το… χάος που χωρίζει τις δύο ομάδες. Και ο Ολυμπιακός όταν δεν έπαιρνε τίτλους, έριχνε κάτι ξεγυριστές (ποδοσφαιρικές) «φάπες» στον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τώρα το ίδιο, αλλά απλά να προσπαθεί να… επιβιώσει, μέσα σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι, αλλά το να το πάρεις αυτό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!

Και πέρυσι στην 3άρα και στην 4άρα στη Λεωφόρο, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ! Και δεν έγινε επειδή ο Ολυμπιακός ήταν… απλώς ανώτερος του ΠΑΟ, συνολικά. Έγινε γιατί ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ήταν όπως έπρεπε! Του βγήκε το πλάνο, του βγήκαν οι συνεργασίες, του μπήκαν οι τελικές. Και τέλος. Απλό.

Δεν παίρνεις ντέρμπι «επειδή έτσι». Και πρέπει κάποια στιγμή να το κατανοήσουμε και να σταματήσουμε να θεωρούμε δεδομένο ότι ΟΠΟΥ βρει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, πρέπει να του ρίχνει… 4άρες! Δεν θα έχει και νόημα πια, να το πούμε και έτσι, αν αυτό συμβαίνει κατά κόρον… Δεν θα έχει ουσία! Ουσία είναι να παίρνεις το ντέρμπι, επειδή κάνεις στο γήπεδο ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε, στο 100%, κόντρα στον ΠΑΟ, το βράδυ της Κυριακής. Και μοιραία δεν πήρε τον ντέρμπι.

Σας τα είχαμε πει, πριν το ματς. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος. Και να σε πάει και το ματς. Να σου βγουν οι φάσεις, να σου μπουν τα γκολ. ΕΤΣΙ θα το πάρεις το ντέρμπι. Αυτά τα ματς δεν τα… παίζεις, σας λέγαμε, ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. Κάνεις δηλαδή αυτό που πρέπει και νικάς. Ο Ολυμπιακός δεν είδε το ματς να του βγαίνει, μοιραία δεν το πήρε. Αν και, ακόμη και έτσι, θα μπορούσε.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός πειράζει το μυαλό

Ο Ολυμπιακός πειράζει το μυαλό

Όσο στον ΠΑΟΚ παραμένουν ισόβαθμοι με τον Άρη σε πρωταθλήματα και στο -43, τόσο θα υπάρχει άγχος και πίεση στην παραμύθα. Άγχος να μας… πείσει.