Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φοβήθηκαν τον Ολυμπιακό στο Διαιτητικό, πήραν αναβολή

Φοβήθηκαν τον Ολυμπιακό στο Διαιτητικό, πήραν αναβολή
Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021 - 17:51
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για την άλλη Πέμπτη (14/10) αναβλήθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Super League για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την σεζόν 2023-24. Οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ και λοιποί ...σύμμαχοι επικαλέστηκαν ένα σωρό λόγους για να πάρουν παράταση, με την οποία δεν συμφώνησε η πλευρά του Ολυμπιακού που εκπροσωπήθηκε από τους Γιώργο Σωτηρόπουλο και Δημήτρη Καρπετόπουλο.

O Γιώργος Σωτηρόπουλος ξετίναξε τους λόγους που επικαλούνταν για αναβολή, τονίζοντας ότι: «Δεν στοιχειοθετείται η αναβολή. Δεν είναι το ζητούμενο τι ισχύει σε άλλες χώρες με την κεντρική διαχείριση. Εμείς καταθέσαμε την προσφυγή με βάση το νόμο που ισχύει στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να επικαλείται ως λόγο αναβολής την τροποποίηση του καταστατικού της. Ας το φέρει στο δικαστήριο. Οι άλλες ομάδες επικαλέστηκαν, για να πάρουν αναβολή, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τα οποία τα έχουν καταθέσει στο φάκελο και μπορούν να τα λάβουν όποιοι τα θέλουν. Δεν είναι ασφαλιστικά μέτρα, άρα δεν είναι κατεπείγον. Επίσης, σε δύσκολη θέση είναι ο επιτιθέμενος και όχι ο αμυνόμενος. Ακόμη, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο τέλος του μήνα λήγει η θητεία του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Δεν θα προλάβετε να βγάλετε απόφαση δια της παρούσης σύνθεσης. Δεν υπάρχει κώλυμα μάρτυρα. Ο κ. Μπέος είναι εξαιρετέος, δεν μπορεί να καταθέσει, επειδή είναι διάδικος. Όμως, το αίτημα αναβολής πρέπει να απορριφθεί επειδή λήγει η θητεία του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Είναι προδήλως προσχηματικό».

Το έκθεμα της υπόθεσης που αναβλήθηκε έχει ως εξής:

1.Προσφυγή της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΚΑΤΑ του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΠΕΡΙ αναγνώρισης της ακυρότητας άλλως ακύρωσης της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού, που ξεκίνησε την 2.9.2021 και ολοκληρώθηκε κατόπιν διακοπής την 9.9.2021, σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού του Συνεταιρισμού και την υποχρεωτική ανάθεση της κεντρικής διαχείρισης των ραδιοτηλεοπτικών και άλλων συναφών δικαιωμάτων του συνόλου των μελών στο Συνεταιρισμό από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 και εφεξής.

Αίτηση προσεπίκλησης του αστικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» προς το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»

Πρόσθετη παρέμβαση του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» ΥΠΕΡ του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΚΑΤΑ της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Πρόσθετη παρέμβαση των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών με την επωνυμία 1) ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΕ, 2) ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ , 3) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ 4) ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΠΑΕ , 5) ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 6) ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ 7) ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , 7) ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ ΠΑΕ 8) ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και 10) ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ΥΠΕΡ του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΚΑΤΑ της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Διαβάστε επίσης