Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δωρεά Μαρινάκη! Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της «Ηρωίδας Μανιάτισσας»

Δωρεά Μαρινάκη! Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της «Ηρωίδας Μανιάτισσας»
Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021 - 23:45

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος της «Ηρωίδας Μανιάτισσας» από τον Δήμο Πειραιά, προς τιμήν της μανιάτικης παράδοσης και της ιστορίας του πατριωτισμού, της αρετής και της αυτοθυσίας.

Το άγαλμα, το οποίο είναι δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, απεικονίζει μια γυναίκα που στο υψωμένο δεξί της χέρι κρατά ένα δρεπάνι ενώ με το άλλο κρατά το μωρό της.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ να εγκαινιάσουμε το άγαλμα της ηρωίδας Μανιάτισσας. Μην ξεχνάμε ότι η επανάσταση ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη και μετά από 200 χρόνια βρισκόμαστε εδώ σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα και κυρίαρχη», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Οι Μανιάτες και η ηρωίδα Μανιάτισσα, η σύζυγος, η μάνα, η αρχόντισσα από τις πόλεις, τα χωριά, η κυρά του σπιτιού, δώσανε μεγάλους αγώνες για τον τόπο μας και μεγάλωσαν πολλές γενιές γενναίων ανθρώπων, επιστημόνων, πολιτικών, μαθητών, οι οποίοι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τον τόπο μας και σας ευχαριστούμε για αυτό» συμπλήρωσε.

Πιστεύω είναι ένα έργο το οποίο ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει καιρό αλλά πιστεύω ότι ακόμα και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματοποιήσαμε ένα αίτημα πολλών ετών και θεωρούμε πως ήταν και υποχρέωσή μας να το πράξουμε. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε εδώ απόψε και εύχομαι πάνω από όλα υγεία στους δύσκολους καιρούς του κοροναϊού που περνάμε και να είμαστε ενωμένοι, να κάνουμε πράγματα για τον Πειραιά μας και να τιμούμε τους ήρωες και ανθρώπους οι οποίοι έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ πολύ» κατέληξε.

Η δρεπανηφόρος Μανιάτισσα, συμβολίζει τον γενναίο αγώνα που έδωσαν οι Μανιάτισσες με μοναδικό τους όπλο το δρεπάνι. Το άγαλμα κοσμεί το Πάρκο Δηλαβέρη στον Πειραιά.

Πηγή: Mega

Διαβάστε επίσης

Το άγγιγμα του Μίδα Ολυμπιακού!

Το άγγιγμα του Μίδα Ολυμπιακού!

Το έχουμε ξαναδεί το... έργο. Άλλο ένα διαμάντι είναι υπό… επεξεργασία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει ήδη αρχίσει και λάμπει!