Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πιο δύσκολο το έργο του μετά τη διακοπή

Πιο δύσκολο το έργο του μετά τη διακοπή
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 13:07

Ο Ολυμπιακός μπαίνει, μετά τη διακοπή, σε έναν ακόμη δύσκολο κύκλο αγώνων. Με ΠΑΣ, Άιντραχτ, ΠΑΟΚ, οι απαιτήσεις είναι επίσης υψηλές, όπως ήταν και με Αστέρα Τρίπολης, Φενέρ, ΠΑΟ. Και πιο υψηλές, θα λέγαμε. Γιατί; Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να αρχίσει να παίρνει, σταθερά πλέον, αυτά που μπορεί να δώσει η ομάδα. Με συχνότητα και με σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός καλείται, σιγά-σιγά, να αρχίσει να πιάνει τα στάνταρ, για τα οποία χτίστηκε (χτίζεται). Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δουλεύουν στο Ρέντη σε σταθερή βάση και παρά τις απουσίες των διεθνών, ο Πορτογάλος κέρδισε χρόνο, με τη διακοπή, για να φέρει την ομάδα σε ακόμη καλύτερο σημείο, αγωνιστικά.

Είναι πλέον σαφές ότι ο Θρύλος δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Ούτε και στο Europa League, ακόμη, με την ομάδα να προελαύνει και να έχει καταφέρει να κάνει το 2/2 στις πρώτες αγωνιστικές του Δ’ Ομίλου. Παρόλα αυτά, στη Γερμανία, όπως και στα Γιάννενα, αλλά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Θρύλος καλείται να βγάλει αυτό το οποίο μπορεί. Και όχι απλώς να νικάει. Αλλά να νικάει και καλά. Με μπάλα. Όπως το έκανε και στην Πόλη, ας πούμε.

Περισσότεροι ποδοσφαιριστές γίνονται σταδιακά διαθέσιμοι. Επιστρέφουν, όπως αναμένεται, οι Ονιεκουρού και Εμβιλά, ενώ μπαίνουν ολοένα και πιο έντονα στην «εξίσωση», οι Λόπες και Ροντρίγκες. Ο Ολυμπιακός έχει πάμπολλες λύσεις και ο Μαρτίνς οφείλει (και σχεδιάζει) να πάρει από όλους τους παίκτες του, το μάξιμουμ. Κανείς δεν περισσεύει.

Διαβάστε επίσης