Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλο κέντρο με τον Εμβιλά

Άλλο κέντρο με τον Εμβιλά
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 10:27

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι ο Θρύλος διαθέτει την πιο πλούσια και ποιοτική μεσαία γραμμή, στη Σούπερ Λιγκ. Αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, οι Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης και Κούντε αποτελούν μία υπερπλήρη «ομάδα» μέσων, οι οποίοι τραβούν όλο το… κουπί, στον άξονα και πηγαίνουν τον Ολυμπιακό, εκεί όπου θέλει να πάει. Ο Μαρτίνς έβλεπε την ομάδα του να λειτουργεί εξαιρετικά και χωρίς το ένα βασικό της «γρανάζι», εδώ και κάποιο καιρό. Ο Γιαν Εμβιλά απουσίασε, λόγω τραυματισμού, όμως τώρα επιστρέφει! Επιστρέφει για να δώσει στο κέντρο του Ολυμπιακού αυτό το οποίο του λείπει. Ο Γάλλος έχει μια μοναδική ικανότητα να «δένει» ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Η ικανότητά του στο ανασταλτικό παιχνίδι, σε συνδυασμό με την παρουσία του δημιουργικά, τον καθιστούν κάτι περισσότερο από απαραίτητο, στον άξονα του Ολυμπιακού. Είναι γεγονός πως με τον Εμβιλά στα χαφ, η ομάδα δείχνει να έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ηρεμία, ανασταλτικά. Ο Γάλλος μαρκάρει και κόβει όπως κανείς από τους άλλους τρεις μέσους του Θρύλου. Το κάνει ηγεμονικά, αρχοντικά… Και παράλληλα έχει την ικανότητα να βγάλει την ομάδα μπροστά. Με μια μακρινή μπαλιά, με μια άμεση κάθετη, με σωστό, υπομονετικό, διαγώνιο, παράλληλο, ή κάθετο παιχνίδι. Μέχρι να βρεθεί η σωστή δημιουργία.

Εσχάτως ο Εμβιλά αναδεικνύεται και σε σκόρερ. Τον είδαμε και πέρυσι να βρίσκει δίχτυα και να συμβάλλει και σε αυτό τον τομέα. Δίνοντας έτσι ακόμη περισσότερα στην ομάδα του. Είναι, άλλωστε, η πιο παραγωγική φάση της καριέρας του, αυτή στον Ολυμπιακό… Το κέντρο του Ολυμπιακού κερδίζει με την παρουσία του Εμβιλά. Και η επικείμενη επιστροφή του στην ενεργό δράση κάνει την ομάδα ακόμη πιο δυνατή!

Διαβάστε επίσης

Η μοίρα του, στα χέρια του

Η μοίρα του, στα χέρια του

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός παραμένει η καλύτερη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Παρόλα αυτά, μπορεί ακόμη να πάει… μόνο προς τα επάνω!