Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προετοιμάσου για «μπλόκο» για να είσαι από πάνω

Προετοιμάσου για «μπλόκο» για να είσαι από πάνω
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 - 13:01

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει, πλέον, πως λειτουργεί η «εξυγίανση» και δεν πηγαίνει… χαλαρός, στα Γιάννενα. Για να εξηγήσουμε: Μία ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, απέναντι σε μία ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, έχει δεδομένο προβάδισμα, στο μεταξύ τους ματς. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι όμορφο γιατί έχει… απρόοπτα, αλλά τα… απρόοπτα στη Σούπερ Λιγκ σημαίνουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ότι έχει βάλει το χέρι της η… «εξυγίανση». Απλά τα πράγματα και ξεκάθαρα. Οι βαθμοί που έχει χάσει κατά καιρούς ο Ολυμπιακός σε Ξάνθες, Βόλους, Γιάννενα, Κρήτη κλπ. γήπεδα όπου δεν νίκησε, χάθηκαν ελέω… «εξυγίανσης». Ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και… πιο πάνω και από τα διαιτητικά λάθη, έπεσε σε… ύφαλο. Αποτέλεσμα ήταν να του στερήσουν, «ετσιθελικά», βαθμούς και νίκες.

Αυτό πλέον έχει αλλάξει. Ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει στην έδρα του ΠΑΣ… ανυποψίαστος. Μόλις πέρυσι ήταν που στερήθηκε εκεί, μία νίκη, αφού κανονικό του γκολ, ακυρώθηκε αντικανονικά, ελέω… VAR! Ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει… χαλαρός στα Γιάννενα, αφού ξέρει ότι η δεδομένη ανωτερότητά του, αγωνιστικά, δεν αρκεί. Πρέπει να παίξει στο… 200%, αφού και το 101% ακόμη, καμιά φορά δεν αρκεί, με την «εξυγίανση» να παραμονεύει!

Η ουσία είναι πως ο Μαρτίνς προετοιμάζει την ομάδα και για διαιτητικά λάθη (να κρατούν την ψυχραιμία τους) και για σκληρό παιχνίδι (να μην απαντούν και να μην δέχονται τις προκλήσεις, μπαίνοντας σε αψιμαχίες) αλλά και για να βάλει… περισσότερα γκολ! Γιατί και το ένα, το νικητήριο, μπορεί να μη… φτάσει! Όπως αποδείχθηκε και πέρσι, στο ίδιο γήπεδο… Πάει με το μότο «προετοιμάσου για «μπλόκο» για να είσαι από πάνω», ο Θρύλος. Και καλά κάνει…

Πέρσι ήταν ο Καραντώνης και το VAR. Φέτος μπορεί να είναι… κάποιος άλλος…

Διαβάστε επίσης