Ντουντούκα
ΠΑΟΚ, έρχεσαι;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το αδιέξοδο των ορισμών του Κλάτενμπεργκ

Το αδιέξοδο των ορισμών του Κλάτενμπεργκ
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 - 00:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Λάθη, λάθη, λάθη. Πέρασαν πέντε αγωνιστικές από τη σέντρα της Λίγκας, όμως οι διαιτητές δεν πείθουν. Ο Κλάτενμπεργκ δεν λέει να καταλάβει ότι δεν γίνεται νέα ξεκίνημα με παλιά συνταγή που είναι και αποτυχημένη.

Η ασυλία είναι το... σήμα κατατεθέν της διαιτησίας υπό τη διοίκηση του Αγγλου αρχιδιαιτητή που δεν έχει καταφέρει ακόμη να βάλει την σφραγίδα του και εξελίσσεται σε χειρότερο από τον Περέιρα. Το συγκεκριμένο σύστημα, αυτό της ασυλίας, δεν βγαίνει, ή ακόμη καλύτερα, οδηγεί σε αδιέξοδο. Αν ένας διαιτητής δεν τιμωρείται μπαίνει στο γήπεδο... αεράτος, επειδή ξέρει πως ό,τι κι αν κάνει, θα οριστεί την επόμενη αγωνιστική. Σε αυτό, για όσους έχουν μάτια και βλέπουν, οφείλονται, ως ένα βαθμό, πολλά από τα εξόφθαλμα λάθη. Αυτό δίνει το δικαίωμα και στα ...συνεργεία να αλωνίζουν και να πουλάνε εκδούλευση στους διαιτητές ότι θα ορίζονται.

Ο Κλάτενμπεργκ έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, επίσης έχει αντιληφθεί και ότι η ασυλία δεν βγάζει πουθενά. Όμως, δεν κάνει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να ορίζει τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), ενώ έχει κάνει λάθη σε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι δυνατόν οι ορισμοί να ξεκινούν από τον Φωτιά (Πέλλας) που αλλοιώνει μέχρι και το VAR. Επειδή είναι διεθνείς, αν αυτοί θεωρούνται οι καλύτεροι, φανταστείτε πως είναι οι χειρότεροι. Παίρνουν μια απόφαση που ξεσηκώνει και έχουν ως επιχείρημα «υπάρχει το VAR», δηλαδή ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον.

Ο Κλάτενμπεργκ ζήτησε από την UEFA να φέρει περισσότερους ξένους, επειδή είναι χαμηλό το επίπεδο των Ελλήνων ρέφερι. Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, ο Αγγλος «παραδέχεται» ότι δεν έχει διαιτητές, με το να βάζει τέταρτους κάποιους που υποβίβασε το καλοκαίρι και έκρινε ότι δεν κάνουν για την Super League. Αυτό κι αν είναι αυτογκόλ!

Διαβάστε επίσης