Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βλέπουν «εφιάλτες» λόγω Ολυμπιακού

Βλέπουν «εφιάλτες» λόγω Ολυμπιακού
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 20:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έληξε, σήμερα (18/10), η προθεσμία με την κατάθεση των υπομνημάτων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση απόφασης, σχετικά με την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Super League για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη σεζόν 2023-24, κάποιοι άρχισαν ήδη να βλέπουν εφιάλτες. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από την διοργανώτρια, πρόσθετες παρεμβάσεις κατέθεσαν η ΕΠΟ και δέκα ομάδες, μέσα σε αυτές οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όμως δείχνουν χαμένες από χέρι!

Ο Ολυμπιακός αντιδρά στην κεντρική διαχείριση, επειδή δεν θέλει να ρίξει νερό στο μύλο του συστήματος που έχει αιχμάλωτο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρώντας ότι «προσπαθούν κάποιες ΠΑΕ να σφετεριστούν τα δικά μας έσοδα μέσω της κεντρικής διαχείρισης». Η απόδειξη ότι η άλλη πλευρά έχασε τον ύπνο της και βλέπει «εφιάλτες» είναι ότι η προπαγάνδα ερμηνεύει λάθος μέχρι και τον ΚΑΠ! Πιο συγκεκριμένα ονειρεύτηκαν ότι ο ΚΑΠ δεν προβλέπει προσφυγή του Ολυμπιακού στα πολιτικά δικαστήρια και ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών! Για να δείτε τον πανικό τους, πρώτος στα πολιτικά δικαστήρια προσέφυγε ο Παναθηναϊκός, όμως για αυτόν δεν... προβλέπουν αφαίρεση βαθμών!

Όπως και να' χει, κάνουν λάθος 100 %. H Super League είναι αυτή που προέτρεψε τον Ολυμπιακό να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, εφόσον διαφωνούσε με την απόφαση της τροποποίησης του καταστατικού της περί υποχρεωτικής κεντρικής διαχείρισης. Μάλιστα, το συγκεκριμένο επιχείρημα είχαν και οι δέκα ΠΑΕ που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της διοργανώτριας. Παράλληλα, η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια προβλέπεται, εφόσον η διαφορά δεν είναι αθλητική και στην περίπτωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για οικονομικής φύσεως και παράλληλα για εταιρική διαφορά.

Ο Ολυμπιακός εξήγησε ότι προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να προλάβει τις προθεσμίες καθώς οι αντίδικοι «με δόλια μέσα» είχαν ζητήσει αναβολή της υπόθεσης. Επίσης, γνώριζε ότι θα απεμπολήσουν το αυτοδιοίκητο, ακόμη και η ΕΠΟ επειδή πήγε μαζί τους (!), αναφερόμενοι σε μη αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου. «Κουρέλιασαν» και το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρα 62, 63, 64) που προβλέπουν οι διαφορές να λύνονται στο Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά και το άρθρο 17 του καταστατικό της Super League, σύμφωνα με το οποίο η διοργανώτρια δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις που αντιβαίνουν στο νόμο και ο νόμος καθιστά προαιρετική την κεντρική διαχείριση. Για αυτό και νομικός της σύμβουλος Γιάννης Οικονομάκης επεσήμανε ότι είναι σίγουρο πως θα δικαιωθεί όποιος προσβάλει την τροποποίηση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα δικαιοδοτικά όργανα.

Ο Ολυμπιακός επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι αρμόδιο είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης