Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από την ελίτ κατηγορία ο Αϊτεκίν που σφυρίζει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Από την ελίτ κατηγορία ο Αϊτεκίν που σφυρίζει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 - 15:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ρέφερι από το πάνω ράφι όρισε ο Κλάτενμπεργκ στο παιχνίδι της Κυριακής (24/10) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Super League. Πρόκειται για τον Γερμανό, τουρκικής καταγωγής, Ντενίζ Αϊτεκίν, ο οποίος απόψε (19:45) θα σφυρίξει Λάτσιο-Μαρσέιγ για τους ομίλους του Europa League, ενώ στις 26 Αυγούστου διαιτήτευσε Σλόβαν-Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2 για τα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης. Στο 26' άφησε τη Σλόβαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάρκο, ενώ στο 81' αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τράβηγμα σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ.

Η καριέρα του Αϊτεκίν είχε μπει στον... πάγο, όμως φέτος ο 43χρονος διεθνής ρέφερι άρχισε να ανεβαίνει. Ο Αϊτεκίν τιμωρήθηκε σιωπηρά τρία χρόνια μετά τη μυθική ανατροπή (6-1) της Μπαρτσελόνα στο ματς που έγινε στις 8 Μαρτίου 2017 με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του Champions League.

Με τρία χρόνια καθυστέρηση η UEFA αναγνώρισε την αποτυχημένη διαιτησία του. Όπως ανέφερε το «Onze Mondial», η Πειθαρχική Επιτροπή παραδέχθηκε ότι ο Αϊτεκίν απέτυχε να επιτελέσει σωστά τα καθήκοντά του, ενώ του απαγόρευσαν να μιλάει δημόσια για αυτό το παιχνίδι, καθώς οι αποφάσεις του στα δύο πέναλτι της Μπαρτσελόνα για το 3-0 και το 5-1 αμφισβητήθηκαν έντονα. Η συγκεκριμένη πληροφορία για την ετεροχρονισμένη τιμωρία του Αϊτεκίν διέρρευσε τον Μάιο του 2020. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα αλλά γενικά από το 2017 η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα και όπως ήδη αναφέραμε, επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι και μέχρι τώρα έχει πάρει τέσσερις διεθνείς ορισμούς, δηλαδή καθόλου άσχημα.

Συγκεκριμένα:

-Σήμερα (21/10) Λάτσιο-Μαρσέιγ για τους ομίλους του Europa League,

-Στις 15/09 Σέριφ-Σαχτάρ 2-0 για τους ομίλους του Champions League,

-Στις 26/08 Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2 για τα πλέι οφ του Europa League,

-Στις 12/08 Ελσίνκι-Νέφτσι 3-0 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Επίσης, στη Μπουντεσλίγκα τη σεζόν 2020-21 είχε μόνο πέντε ματς από τον Μάρτιο και μετά. Επαναλαμβάνουμε οι τιμωρίες των διαιτητών δεν ανακοινώνονται δημόσια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2017, με αφορμή το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί για τις αποφάσεις του, ο Τσέφεριν δήλωνε πως δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας του.

Την τρέχουσα σεζόν στη Μπουντεσλίγκα ο Αϊτεκίν διαιτήτευσε τέσσερα ματς (δυο νίκες γηπεδούχων και δυο φιλοξενούμενων): Αϊντραχτ Φρανκούρτης – Χέρτα 1-2, Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-0, Λειψία-Μπάγερν Μονάχου 1-4, Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 1-0.

Βοηθοί του Αϊτεκίν στο Καραϊσκάκη θα είναι οι συμπατριώτες του Κρίστιαν Ντίετζ, Έντουαρντ Μπαϊτίνγκερ, 4ος ο Μανούχος (Αργολίδας) και στο VAR ο Πάτρικ Χανσλμπάουερ (σ.σ. δεν είναι διεθνής) με τον Παπαδάκη (Ηρακλείου). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Καρατζάς (Εύβοιας).

Διαβάστε επίσης

Στο χείλος του γκρεμού με απειλή έκπτωσης Δημητρίου και ΕΠΟ!

Στο χείλος του γκρεμού με απειλή έκπτωσης Δημητρίου και ΕΠΟ!

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ομοσπονδίας, όπως επίσης ο αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης, καθώς ο Κούγιας τους κατάγγειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.