Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καρύδια θέλει η Ευρώπη και ο Θρύλος τα ‘χει!

Καρύδια θέλει η Ευρώπη και ο Θρύλος τα ‘χει!
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 - 16:27

Όταν η μπάλα «καίει», ο Ολυμπιακός καταφέρνει και επικρατεί. Με κρύο αίμα και «μέταλλο». Αυτά τα δύο στοιχεία θέλουν τα μεγάλα παιχνίδια. Και τα υπόλοιπα… έπονται. Απλό ε; Όχι δα! Δεν είναι απλό το να έχεις μέταλλο μεγάλης ομάδας και να το βγάζεις εκεί όπου μετράει πραγματικά να είσαι… ευρωπαίος. Ο Ολυμπιακός έχει μπολιαστεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τη σωστή διαχείριση των μεγάλων ευρωπαϊκών του αγώνων. Εκείνων που… μετρούν λίγο παραπάνω.

Για παράδειγμα το αποψινό ματς. Είναι λίγο πιο… καυτό, από τα προηγούμενα δύο, στον Δ’ όμιλο του Europa League. Γιατί; Γιατί με νίκη ΑΠΟΨΕ, ο Ολυμπιακός μπαίνει για τα καλά σε θέση οδηγού, απέναντι σε Άιντραχτ, Φενέρ. Η Αντβέρπ είναι πιο πίσω, αλλά μπορεί να αποκτήσει ρόλο… ρυθμιστή, στην πορεία. Όχι για τον Θρύλο ευθέως, λογικά, αλλά ίσως… εμμέσως. Σε σχέση με τα αποτελέσματά της απέναντι στους άλλους. Αυτό, όμως που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να νικήσει απόψε. Και να… τελειώνει, που λέμε. Γιατί; Γιατί οι διώκτες του, Αίντραχτ και Φενέρ, θα μείνουν πιο πίσω και θα έχουν να παίξουν και μεταξύ τους, άλλο ένα ματς… Πράγμα που σημαίνει ότι ο ένας, αν όχι και οι δύο, θα χάσουν έδαφος, από εκεί.

Στα δικά μας. Πόσες και πόσες φορές ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε «καυτά» ματς στην Ευρώπη; Ειδικά τα τελευταία χρόνια, αυτά έχουν αυξηθεί… κατακόρυφα. Και όπως το αποψινό, έτσι και εκείνα, χρειάζονται… καρύδια! Τα οποία ο Ολυμπιακός κατέθεσε! Χρειάζονταν θάρρος, θράσος, μέταλλο ευρωπαϊκής ομάδας, ικανής για διάκριση. Αυτό έβγαλε ο Θρύλος. Πάρτε όλες τις προκρίσεις, στα καλοκαιρινά ματς. Πάρτε τις μεγάλες προκρίσεις με Άρσεναλ, με Ερυθρό Αστέρα, με Αϊντχόφεν… Μεγάλες βραδιές. Σαν την αποψινή…

Μπορεί απόψε η μπάλα να «καίει», αλλά μαζί της πρέπει να «καίει» και ο Ολυμπιακός. Από επιθυμία πρόκρισης! Ακόμη και αν υπάρχει δρόμος ακόμη, με νίκη απόψε το σκηνικό διαμορφώνεται ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ! Και δίνει στον Θρύλο τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την πρωτιά και να κάνει το απόλυτο κουμάντο στον όμιλό του!

Διαβάστε επίσης