Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τα κατάφερε, αλλά παραμένει γερά στο κόλπο. Και τώρα ο ΠΑΟΚ...

Δεν τα κατάφερε, αλλά παραμένει γερά στο κόλπο. Και τώρα ο ΠΑΟΚ...
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 - 23:57

Την ήττα με 3-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης γνώρισε ο Ολυμπιακός, στη Γερμανία, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Το πάλεψε ανά διαστήματα ο Ολυμπιακός, αλλά συνολικά δεν ήταν καλός. Ο Μπορέ στο 26’ με πέναλτι, ο Τουρέ στο 45+3’ και ο Κάμαντα στο 59’ σκόραραν για την Άιντραχτ. Ο Ελ Αραμπί είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για τον Ολυμπιακό στο 30’, ενώ είχε ζητήσει και πέναλτι στο 53’ σε σπρώξιμο του Τούτα. Πρώτη με 7 βαθμούς η Άιντραχτ, 6 έχει ο Ολυμπιακός, 2 η Φενέρμπαχτσε, 1 Αντβέρπ. Και τώρα, ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να ξεκινήσει στο παιχνίδι με κοντρολαρισμένο ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Γερμανούς να μπουν φορτσάτοι με τον ενθουσιασμό τους. Και εν μέρει το κατάφερε. Μάλιστα, στην αρχή του αγώνα, ο Μασούρας έπαιζε δεξιά και ο Αγκιμπού Καμαρά αριστερά, με τον Μαντί Καμαρά να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, στον άξονα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι. Ο Μαντί Καμαρά σέντραρε, ο Ελ Αραμπί, από πλεονεκτική θέση, έκανε το πλασέ, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα στο 12’ και πέρασε η φάση. Η Άιντραχτ αναθάρρησε και απείλησε άμεσα, στο 14’ με την κεφαλιά του Κάμαντα, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 20’ ο Κόστιτς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπορέ από κοντά έπιασε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο. Οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 23’, όταν μετά από το κόρνερ του Κόστιτς ο Μπορέ έπιασε την κοντινή κεφαλιά (μετά από φάουλ στον Παπασταθόπουλο, βέβαια), αλλά ευτυχώς ο Βατσλίκ έκανε μεγάλη απόκρουση και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 25’, όμως, έγινε η φάση που άλλαξε τον αγώνα και το σκορ. Ο Σισέ γλίστρησε, ο Μπορέ έπεσε πάνω του και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι! Ο Μπορέ ανέλαβε την εκτέλεσή του και έκανε το 1-0 στο 26’ για τη γερμανική ομάδα, με τον Βατσλίκ να πέφτει από την άλλη γωνία και τον Ολυμπιακό να μη γλιτώνει το γκολ. Όμως, ο Θρύλος βρήκε γκολ ισοφάρισης πολύ άμεσα. Ο Γιάκιτς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-1 στο 30’. Στο 40’, μάλιστα, λίγο έλειψε να έχουμε και δεύτερο γκολ. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά άργησε να κάνει την παράλληλη μπαλιά στον αμαρκάριστο Μασούρα και όταν το έκανε, κόπηκε η μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παπασταθόπουλος απείλησε με κεφαλιά σε μία καλή στιγμή και φτάσαμε στα τελευταία λεπτά της πίεσης της Άιντραχτ που δυστυχώς απέδωσε καρπούς για τους Γερμανούς. Στο 45+2, από κόρνερ του Κόστιτς, ο Χιντερέγκερ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, οι Γερμανοί «έκρυψαν» τη μπάλα και ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε καλά. Ο Πασιένσια έπαιξε με τη μία στον Μπορέ, εκείνος έκανε κάθετη στον Σο που γύρισε στον Τουρέ και ο τελευταίος, σε κενή εστία, στο 45+3’, έκανε το 2-1 για την Άιντραχτ. Στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Ο Μαρτίνς δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι στον Ελ Αραμπί, σε σπρώξιμο από τον Τούτα μετά τη σέντρα του Μασούρα. Η παράβαση δεν δόθηκε από τον Τιάγκο Μαρτίνς και λίγο αργότερα ήρθε το 3-1 για την Άιντραχτ. Ο Πασιένσια σούταρε από μακριά, ο Βατσλίκ απέκρουσε αλλά όχι ιδανικά, ο Κάμαντα πήρε τη μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία για το τρίτο γκολ της γερμανικής ομάδας. Αμέσως μετά πέρασε στον αγώνα ο Ονιεκουρού αντί του Εμβιλά, σε μία προσπάθεια να τονώσει και να ανανεώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Ακολούθως έβαλε και τον Τικίνιο (αντί του Ελ Αραμπί που έπαιζε με δεμένο κεφάλι από χτύπημα), αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός σε κάποιο σημείο. Στο 82’ ο Ρόνι Λόπες (μπήκε στο 77’ αντί του Μασούρα) σέντραρε από δεξιά, ο Τραπ έκανε έξοδο και πρόλαβε πριν τελειώσει τη φάση ο Κούντε και στη συνέχεια το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά ήταν άστοχο. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 στη Γερμανία από την Άιντραχτ. Ήταν η πρώτη του απώλεια φέτος στη φάση των ομίλων του Europa League.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα (60’ Εντικά), Τουρέ (83’ Ντουρμ), Χιντερέγκερ, Μπορέ, Χασέμπε, Σο (89’ Χάουγκε), Κόστιτς, Κάμαντα, Γιάκιτς, Πασιένσια (83’ Ρόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (77’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (60’ Ονιεκουρού), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά (66’ Κούντε), Μασούρας (77’ Λόπες), Ελ Αραμπί (65’ Τικίνιο).

Διαβάστε επίσης