Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Όταν οι ρέφερι αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει 50-50

Όταν οι ρέφερι αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει 50-50
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 - 22:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το 50-50 στη διαιτησία δεν υπάρχει, κι αυτό «φροντίζουν» να το αποδεικνύουν οι ρέφερι. Η λύση για τον Κλάτενμπεργκ είναι μια, να αρχίσει να επιβάλει τιμωρίες και (γιατί όχι;) να αρχίσει να στέλνει διαιτητές στο σπίτι τους. Η αρχή έγινε με τις... καμπάνες στους Παπαδόπουλο, Σιδηρόπουλο, διαιτητή και VAR, αντίστοιχα, που ευνόησαν την ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε ...ρουτίνα αδικίας! Οσο νωρίτερα το καταλάβει ο Κλάτενμπεργκ τόσο το καλύτερο για την εικόνα της διαιτησίας. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Και την έκτη αγωνιστική οι διαιτητές απέδειξαν ότι παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις, ανάλογα με τις ομάδες, για φάσεις-καρμπόν.

Ενώ στα Γιάννινα δόθηκε πέναλτι σε χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ, με διαιτητή τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και τον Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στο VAR. Στο ίδιο γήπεδο, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0, ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι στήριξης του Αϊτόρ, όμως παρενέβη ο Τζήλος (Λάρισας), τον κάλεσε στην οθόνη και το πήρε πίσω (59'). Επίσης, ο Τζοβάρας ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0, όπου υπήρξε χέρι στήριξης του Μύγα (47') και δεν καταλόγισε κάτι.

Στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 έπρεπε να δοθεί επανάληψη καθώς στην εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε μπήκαν παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το ίδιο έγινε και στο ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0, στην εκτέλεση του Τσούμπερ μπήκαν μέσα παίκτες της ΑΕΚ, ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) κάλεσε τον Παπαδόπουλο για ανασκόπηση της φάσης και έδωσε επανάληψη. Ο Τσούμπερ αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση, όμως σκόραρε ο Βράνιες, ενώ στην δεύτερη ήταν εύστοχος.

Γιατί στο ένα γήπεδο είχαμε... έτσι και στο άλλο... γιουβέτσι; Οι κανονισμοί είναι ίδιοι, δεν είναι διαφορετικοί! Όμως, τους κάνουν «λάστιχο».

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως για τους διαιτητές ...μέτρησε με ποια ομάδα έχει να κάνει η κάθε φάση. Όπως, στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ατρόμητος ζήτησε δυο πέναλτι, δεν δόθηκε κανένα, παρόλα αυτά οι Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος «έτρεξαν» στην... άσπρη βούλα για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης