Ντουντούκα
Ξεκίνησε η αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ήθελε να κλείσει το Καραϊσκάκη

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ήθελε να κλείσει το Καραϊσκάκη
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 - 13:14

Προσέχουν για να έχουν τα παιδιά. Δεν… σηκώνουν ατμόσφαιρα ντέρμπι. Δεν… σηκώνουν κόσμο στην εξέδρα. Δεν θέλουν γεμάτο γήπεδο, με ωραία, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Προτιμούν τη φάση… κόβιντ. Ησυχία. Χαμηλά επίπεδο ντεσιμπέλ, να μην ενοχλούνται και τα… γηρατειά που παρατάσσει στον αγωνιστικό χώρο ο «στρατηγός».

Προσέχουν για να έχουν. Και έτσι είδαν, κατά σύμπτωση, το «σύστημα» να κλείνει το Καραϊσκάκη, για να έρθουν. Να κερδίσουν πόντους με αυτό τον τρόπο, στο ντέρμπι. Έτσι νομίζουν.

Κατά σύμπτωση έγινε, σας λέμε. Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός ακριβώς όσο χρειαζόταν, για να μην μπορεί να κάνει έφεση και να φάει μια αγωνιστική, πάνω που ερχόταν ο ΠΑΟΚ. Κατά σύμπτωση.

Όχι, δεν τον έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Απλώς τη… βολεύει. Κατά σύμπτωση και αυτό. Και ξέρουμε όλοι πως στο ποδόσφαιρό μας, τίποτα δεν γίνεται για να… βολευτεί ο ΠΑΟΚ. Απλώς αυτό… συμβαίνει. Κατά σύμπτωση.

Μάλιστα, η προπαγάνδα του ΠΑΟΚ και το site της παραμύθας δεν θέλουν κλειστά γήπεδα, αλλά ανοιχτά. Το δηλώνουν ξεκάθαρα σήμερα, με ειδικό κομμάτι, στο οποίο περιγράφουν τι θα… γινόταν, αν το Καραϊσκάκη ήταν ανοιχτό. Κατά σύμπτωση και αυτό το κομμάτι, παραμονή του ντέρμπι.

Για την Τούμπα δεν έχουμε δει ποτέ αντίστοιχο κομμάτι, αλλά αν το τασάκι σχίσει το πρόσωπο του Μιραλάς σε κεκλεισμένων των θυρών, δεν πιάνεται. Όλοι το ξέρουν αυτό. Αν το σκουτεράκι κρεμαστεί στην Τούμπα σε ματς με τον Ολυμπιακό, λογίζεται ως… διάκοσμος του γηπέδου. Αν σπάσουν τζάμια στο πούλμαν του Ολυμπιακού, την ώρα που φτάνει η αποστολή, είναι επειδή ήταν σε εξέλιξη η απεντόμωση στην Τούμπα και κάποιος από τους ειδικούς εντόπισε πάνω στο τζάμι ένα ζουζούνι, που έπρεπε να εξολοθρευτεί. Παράπλευρη απώλεια, το τζάμι καθαυτό. Ξέρουν όλοι, παράλληλα, ότι επειδή η Θεσσαλονίκη είναι παραθαλάσσια, είναι πολύ εύκολο για διάφορα ψάρια της περιοχής, να πηδήξουν έξω από το νερό και, τσουπ, να βρεθούν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Οι Μαλαματίνες, τα ρολά ταμειακών μηχανών, τα μεταλλικά ανταλλακτικά αυτοκινήτου, κομμάτια εξατμίσεων ή... καρμπιρατέρ, που εκτοξεύονται από την εξέδρα στην Τούμπα, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, το καθένα: Το να ξεδιψάσουν οι παίκτες, ή οι προπονητές. Το να κρατήσουν σημειώσεις, για το ματς, αν δεν έχουν μπλοκάκι, οι βοηθοί των προπονητών. Το να φτιάξουν το πούλμαν, το οποίο μπορεί φτάνοντας στην Τούμπα, να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Όλο τα ξέρουν αυτά. Όπως και ότι στην Τούμπα δεν ανάβουν ποτέ καπνογόνα και ποτέ δεν γίνεται η ατμόσφαιρα… νεφελώδης.

Επίσης, στην Τούμπα ποτέ δεν σηκώνονται πανό υβριστικά, κατά της κυβέρνησης, υπουργών, κατά της Αθήνας, κατά του Ολυμπιακού, κατά του Μαρινάκη. Δεν έχει σημασία, αν εμείς τα έχουμε δει κατά καιρούς. Αφού δεν έχουν καταγραφεί εκτενώς από την παραμύθα, είναι σαν να μην έγιναν…

Για να μη σας κουράζουμε. Θα έλεγε κανείς ότι τουλάχιστον θα τηρούσαν τα προσχήματα. Θα το έπαιζαν σε στιλ «κρίμα που είναι κλειστό το Καραϊσκάκη, εμείς θέλαμε να παίξουμε τον Ολυμπιακό στα ίσα και να προσπαθήσουμε να τον νικήσουμε μπροστά στον κόσμο του…». Αλλά όχι. Για ποιο λόγο να κρυφτούν; Αφού μπορούν να το πάνε… έτσι:

Καλό ε; Όχι, ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΜΕ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ!

Ναι.

Διαβάστε επίσης