Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στον Περαία, το λιμάνι, είναι… ξέρετε εσείς!

Στον Περαία, το λιμάνι, είναι… ξέρετε εσείς!
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 09:59

Δεν σηκώνει… πολλά-πολλά το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (20:30 - Novasports Prime). Απέναντι σε φαντασμένους, όπως ο «δικέφαλος» του βορρά, ο οποίος πήρε το τρίτο του πρωτάθλημα το 2019 (…) και νομίζει ότι ξαφνικά έγινε… μεγάλη ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει απόψε ΜΟΝΟ ΜΙΑ αποστολή: Το να μπει στο γήπεδο και να νικήσει. Εμφατικά, ει δυνατόν. Εμφατικά δεν σημαίνει… 5άρα. Αν και αυτό θα ήταν το ιδανικό. Εμφατικά σημαίνει με επίδειξη δύναμης, στον αγωνιστικό χώρο. Με πάθος, με φάσεις, με τελικές, με πίεση, με απόλυτη επίδειξη της αγωνιστικής διαφοράς, ανάμεσα σε εκείνον και στον αντίπαλό του.

Απόψε το ματς δεν κρίνεται μόνο στην ανωτερότητα, όμως. Απόψε το ντέρμπι κρίνεται στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Και ο Θρύλος οφείλει για αυτό, πρωτίστως, να πείσει. Να πείσει ότι θέλει το ντέρμπι πιο πολύ, από τον αντίπαλό του. Εφόσον αυτό συμβεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρει. Γιατί εκεί έρχεται και μπαίνει ο παράγοντας «αγωνιστική ανωτερότητα». Γιατί εκεί ο Θρύλος είναι καλύτερος και «τον έχει» άνετα τον ΠΑΟΚ.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Απόψε το ντέρμπι… βάφεται «ερυθρόλευκο». Αυτό είναι σωστό. Απόψε η ομάδα φεύγει από το Καραϊσκάκη με το κεφάλι ψηλά και με το τρίποντο το οποίο θα τη φέρει στο +4 από τον ΠΑΟΚ και θα την κρατήσει μόνη πρώτη, στη βαθμολογία. Απλά τα πράγματα. Απόψε, Θρύλε, τους δείχνεις ότι στον Περαία, το λιμάνι είναι… βαθύ!

Διαβάστε επίσης