Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ξένοι διαιτητές βάζουν τα... γυαλιά στους Έλληνες

Οι ξένοι διαιτητές βάζουν τα... γυαλιά στους Έλληνες
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 - 00:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το παράδειγμα του Γερμανού Αϊτεκίν πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνεται κάθε φορά που φέρνει ρέφερι από την ελίτ κατηγορία και από προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι ξένοι διαιτητές έρχονται και βάζουν τα... γυαλιά στους Έλληνες. Όχι μόνο δείχνουν ότι έχουν ποιότητα ενώ οι αντίστοιχοι του πίνακα της Super League είναι υπό του μηδενός. Παράλληλα βγαίνει και το συμπέρασμα ότι οι Σιδηρόπουλος, Ευαγγέλου, Μανούχος και λοιποί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, δεν είναι έτοιμοι να σφυρίξουν σε ντέρμπι, επειδή δεν σφυρίζουν 50-50 και όλα τα αμφισβητούμενα τα δίνουν κατά του Ολυμπιακού, ή υπέρ του ΠΑΟΚ, ή της ΑΕΚ.

Δυστυχώς, για τους Έλληνες ρέφερι οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, ο Γερμανός Αϊτεκίν έδειξε πως πρέπει να σφυρίζει ένας «πενηντάρης» διαιτητής, χωρίς να έχει προκατάληψη υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Στο 92', σωστά έδωσε συνέχεια στον αγώνα, βλέποντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σβαμπ και όχι του Ρέαμπτσιουκ, δίνοντας και τις κατάλληλες εξηγήσεις τόσο στους ανθρώπους του πάγκου του ΠΑΟΚ όσο και σε παίκτες του που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Αϊτεκίν να δικαιωθεί από τον τηλεοπτικό φακό, ενώ αν ήταν Έλληνας διαιτητής θα έδινε το πέναλτι που δεν υπήρχε. Είναι αυτό που γράψαμε παραπάνω για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Να ληφθεί υπόψη και κάτι άλλο. Οι Έλληνες διαιτητές, εξαιτίας των λαθών που έχουν κάνει δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, τουλάχιστον αυτό δείχνουν με τις αποφάσεις τους. Επίσης, βρίσκονται και σε χαμηλό επίπεδο. Άρα, δεν πρέπει να θεωρούνται «ριγμένοι», πάλι καλά να λένε κάποιοι που είναι και στη Super League, ενώ θα έπρεπε να είναι εκτός πινάκων.

Διαβάστε επίσης