Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκα εσύ και άστους να παραληρούν

Νίκα εσύ και άστους να παραληρούν
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 10:01

Όταν κάτι είναι μακριά από εσένα, όταν δεν μπορείς να το φτάσεις, όσο και αν (δεν) προσπαθείς, τότε σύμφωνα με τη ρήση του σοφού λαού, το κάνεις… κρεμαστάρι. Ναι, κλασσικό δείγμα πονηρίας. Κλασσικό δείγμα παραμύθας. Καταπιάστηκαν με την μπάλα που παίζει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, γιατί ο ΠΑΟΚ (τους) του Λουτσέσκου δεν κάνει ούτε για Super League 2.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ το βλέπει αυτό. Κρίνει. Αντιλαμβάνεται ότι η παραμύθα του πουλάει… αυτό ακριβώς. Παραμύθα. Αλλά -έχει μάθει να- μισεί τον Ολυμπιακό. Έτσι τον έμαθαν, στα σκληρά προηγούμενα 4-5 χρόνια της «εξυγίανσης», της προπαγάνδας και της μόνιμης σκευωρίας. Έχει μάθει ο κόσμος (όχι μόνο) του ΠΑΟΚ να μισεί τον Ολυμπιακό, να τον βλέπει ως φταίχτη για τα πάντα. Και εκεί ποντάρει η παραμύθα, κάθε φορά που βγάζει χολή πάνω στο πληκτρολόγιο, για την ομάδα του Μαρινάκη. Του Μαρτίνς. Του Πειραιά. Ποντάρει στο αντανακλαστικό ενός φιλάθλου, που ενώ ξέρει ότι η παραμύθα τον κοροϊδεύει, σερβίροντας του παρμύθια, για τον… «στρατηγό Λουτσέσκου», για τον «ηγέτη Ζίβκοβιτς» και για τον «ηγέτη Ιβάν» που διοικεί από τη Ρωσία, θα… τσιμπήσει αμέσως, όταν διαβάσει κάτι άσχημο για τον Ολυμπιακό. Κάτι κακό για τον Μαρτίνς και τον Μαρινάκη.

Αν, μάλιστα, αυτό η παραμύθα το ντύσει και με τον μανδύα της -ψεύτικης και διόλου πιστευτής- αντικειμενικότητας, μπορεί να τραβήξει και κάναν Αεκτζή παραπάνω, κάναν Παναθηναϊκό… Αυτά τα ολίγα.

Δεν περίμενε η παραμύθα, ότι Ολυμπιακός θα περνούσε από το Αγρίνιο, μάλλον. Όταν το πέναλτι που είδαμε ΟΛΟΙ με γυμνό μάτι, εξεταζόταν για ένα… μισάωρο, οι ελπίδες της παραμύθας για γκέλα του Ολυμπιακού είχαν… κορυφωθεί. Εκεί πόνταραν. Ίσως και η ενασχόλησή τους, με το τι μπάλα παίζει ο Ολυμπιακός, να είχε διαφορετική δομή, ως κείμενο. Να ήταν βασισμένο στην ήττα. Και να τροποποιήθηκε. Συμβαίνουν αυτά, όταν έχει έτοιμα τα διάφορα προπαγανδιστικά πονήματα, για εκείνον που δεν μπορείς να φτάσεις.¨

Όσο ο Θρύλος συνεχίζει να νικάει, τόσο θα παραληρούν. Και τόσο θα εκτίθενται. Με προπαγάνδα, με νεύρα, με διαιτησίες αισχρές, με σκευωρίες στα ΜΜΕ (τους), με «μανούβρες» στην ΕΠΟ και με… «εξυγίανση». Όσο ο Θρύλος νικάει, τόσο θα τα χάνουν…

Διαβάστε επίσης

Έτσι, δυο-δυο τα πέναλτι!

Έτσι, δυο-δυο τα πέναλτι!

Πρέπει να σταλούν και τα κατάλληλα μηνύματα ε; Ότι το αγαπημένο παιδί θα παίρνει «ό,τι πρέπει», «όταν πρέπει» μπας και γίνει «αυτό που θέλει».