Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Μαρτίνς: Άλλη προσέγγιση, άλλη εικόνα

Ολυμπιακός | Μαρτίνς: Άλλη προσέγγιση, άλλη εικόνα
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 14:03

Ο Μαρτίνς έχει στα χέρια του μία νέα ομάδα. Νέοι ποδοσφαιριστές, στις περισσότερες θέσεις. Ο Ολυμπιακός άλλαξε αρκετά, από πέρυσι, από πρόπερσι. Από τη σεζόν 2018-19. Είναι άλλη ομάδα. Λογικό να υπάρχει και άλλη προσέγγιση, από τον προπονητή, ο οποίος ακόμη χτίζει τη νέα αυτή ομάδα. Ακόμη κάνει δοκιμές. Ακόμη μαθαίνει και ο ίδιος, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πάρει, από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ίδιος με πέρυσι και το να περιμένουμε να παίζει «όπως πέρυσι» είναι ουτοπικό. Όπως και το να περιμένουμε να παίζει «όπως πρόπερσι». Και πάει λέγοντας.

Άλλη ομάδα, σημαίνει άλλη εικόνα. Άλλοι παίκτες, σημαίνουν άλλες ικανότητες. Άλλες ικανότητες, σημαίνει άλλο σύνολο. Άλλο σύνολο, σημαίνει… άλλη ομάδα. Και πάει λέγοντας. Είναι κύκλος. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρσι έμοιαζε περισσότερο με τον προπέρσινο εαυτό του, από ότι μοιάζει ο φετινός με τον περσινό, έκανε άλλα πράγματα στο γήπεδο. Κοίταζε πως θα «βάλει κι άλλα» πχ. και πως θα «διαλύσει» τον αντίπαλο.

Τώρα, ακόμη μαθαίνει τον εαυτό του. Δεν μπορούμε να έχουμε ανάλογη απαίτηση, ακόμη. Δεν μπορούμε ακόμη να περιμένουμε να δούμε «φουλ αυτοματισμούς» και… πεντάρες σε κάθε ματς. Θα έρθουν. Αλλά στην ώρα τους. Συζητάμε και λέμε για το ότι περιμένουμε ακόμη να δούμε πράγματα από παίκτες. Παίζει και αυτό τον ρόλο του, έτσι; Και πρέπει να αντιληφθούμε ότι πράγματα, σημασία έχει το να παίζει καλά η ομάδα. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το να κερδίζει. Αν απλώς παίζει καλά και δεν έχει νίκες (βλέπε ΠΑΟΚ το ’18, βλέπε Παναθηναϊκό προσφάτως…) τότε θα έρθει έξτρα πίεση. Δεν θα έχει η ομάδα την ηρεμία, την οποία ΜΟΝΟ οι νίκες της δίνουν.

Διαβάστε επίσης