Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτητής Β' κατηγορίας έβαλε τα... γυαλιά στους διεθνείς Διαμαντόπουλο και Φωτιά

Διαιτητής Β' κατηγορίας έβαλε τα... γυαλιά στους διεθνείς Διαμαντόπουλο και Φωτιά
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 23:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν οι διεθνείς Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και Φωτιάς (Πέλλας) είναι οι καλύτεροι διαιτητές της Super League, φανταστείτε πως είναι οι χειρότεροι. Για να δείτε το επίπεδό τους στα ματς της 8ης αγωνιστικής τους εξέθεσε ο Κλέι Ρούπερτι, ο οποίος είναι 31 ετών και διαιτητής στη Β' Κατηγορία Ολλανδίας! Ούτε επίτηδες να το έκανε ο Κλάτενμπεργκ που τον έφερε στην Ελλάδα και τον έβαλε VAR σε ρέφερι που όχι μόνο είναι διεθνείς αλλά είναι και από τους «εκλεκτούς» του, αφού τους στηρίζει με διαρκείς ορισμούς.

Κι όμως, ο Φωτιάς εκτέθηκε στον Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2, επειδή δεν έδωσε το πέναλτι μαρς του Μελίσσα στον Βαλμπουενά στο 60'. Έτσι τον φώναξε στο VAR ο Κλέι Ρούπερτι. Είναι δυνατόν ο Μελίσσας να χτυπήσει με γροθιά τον Βαλμπουενά, ο Γάλλος να βγάλει αίμα και ο Φωτιάς να το σκέφτεται ξανά και ξανά, αν θα δώσει το πέναλτι;

Εκτός από τις υπόλοιπες φάσεις της... σφαγής του Αρη, ο Διαμαντόπουλος, ο διεθνής διαιτητής Διαμαντόπουλος, χρειάστηκε την παρέμβαση του Ρούπερτι της Β' κατηγορίας Ολλανδίας για να αποβάλει τον Μήτογλου στο 69' του αγώνα ΑΕΚ-Αρης 2-1. Αρχικά, ο διεθνής ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη στον Μήτογλου για τράβηγμα στον Καμαρά έξω από την περιοχή. Όμως, ο Ρούπερτι τον φώναξε για ανασκόπηση της φάσης και ο διεθνής ρέφερι απέβαλε τον Μήτογλου, με απευθείας κόκκινη, επειδή ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ.

Το γεγονός ότι ένας διαιτητής Β' κατηγορίας ήρθε και έβαλε τα γυαλιά στους Ελληνες διεθνείς δείχνει το χαμηλό επίπεδό τους. Επίσης, δείχνει ότι δεν έγιναν διεθνείς με την αξία τους!

Διαβάστε επίσης