Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι το «βλέπει»! Οι σκέψεις του Μαρτίνς για το ματς με την Άιντραχτ

Έτσι το «βλέπει»! Οι σκέψεις του Μαρτίνς για το ματς με την Άιντραχτ
Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 - 13:19

Το πλάνο του Πέδρο μοιάζει να έχει ολοκληρωθεί και δύσκολα θα αλλάξει. Αλλά όλα θα φανούν στο χορτάρι… Απόψε το βράδυ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άιντραχτ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ο Μαρτίνς έχει κάνει τις «πρόβες» του, για να παρατάξει την ομάδα, όπως πρέπει. Όπως πρέπει, για να φτάσει στη νίκη, φυσικά. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, η οποία ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αντιπάλου, διατηρεί το προφίλ του. Την εικόνα του. Την ταυτότητά του, ως σύνολο. Παίζει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, το οποίο ελάχιστα παραλλάσσει, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τον αποψινό, δε, ο Πέδρο έχει καταφέρει να προετοιμάσει την ομάδα του, με βάση το ότι κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη, για να δώσει… έναν τελικό! Τελικός, γιατί η πρωτιά είναι που «παίζεται». Η πιο σημαντική θέση στον όμιλο, για την πρόκριση στους «16». Ο Μαρτίνς έχει τη δυνατότητα να παίξει ξανά απόψε το 4-3-3 του. Ή 4-2-3-1 του. Εάν υπάρξει μία μικρή παραλλαγή, στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι αυτό ακριβώς. Μικρή.

Στο τέρμα τα πράγματα είναι απλά: Βατσλίκ.

Στην άμυνα επίσης μοιάζουν αρκετά απλά: Όλεγκ αριστερά, στόπερ οι Μπα και Σωκράτης και δεξιά ο Λαλά.

Στα χαφ Μαντί, Εμβιλά και Αγκιμπού. Με τον νεαρό Αγκιμπού να παίζει είτε πιο μπροστά στο 4-3-3, στη τριάδα του άξονα, είτε καθαρά ως 10άρι (ή και «ψευτοεννιάρι») πίσω από τον σέντερ φορ.

Στην επίθεση η τριάδα μοιάζει επίσης «κλεισμένη», αν και τίποτα δεν αποκλείεται με τον Πέδρο. Όλα δείχνουν, αυτή την ώρα, Μασούρα, Ονιεκουρού, Ελ Αραμπί. Δύσκολα θα αλλάξει αυτό, τούτη την ώρα. Ο Τικίνιο «παίζει» πάντα ενεργά, για τη θέση του σέντερ φορ, αλλά ο Ελ Αραμπί δείχνει να έχει προβάδισμα.

Είπαμε. Όλα θα φανούν το βράδυ, πάνω στο χορτάρι. Μέχρι στιγμής, η αίσθηση που βγαίνει, με βάση τις δοκιμές, είναι για την παραπάνω 11άδα. Ο Μαρτίνς έχει κάνει πολλές δοκιμές και όπως είναι λογικό, έχει κατασταλάξει εν πολλοίς. Εν πολλοίς… Για να δούμε…

Διαβάστε επίσης