Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κορυφή έχει βαρύ «φόρο» για τον Ολυμπιακό

Η κορυφή έχει βαρύ «φόρο» για τον Ολυμπιακό
Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 - 10:03
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Πέντε τραυματίες. Όχι ένας ή δύο. Πέντε. Πέντε παίκτες έχασε ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Νίκησε, πήρε το τρίποντο, κράτησε για πάρτη του την κορυφή, αλλά έχασε πέντε ποδοσφαιριστές του. Ευχή όλων όχι για πολύ, αφού οι υποχρεώσεις δεν σταματούν. Αν δεν είναι με τον Ολυμπιακό, θα είναι με εθνικές και ο Μαρτίνς χρειάζεται τους παίκτες του υγιείς και έτοιμος.

Η κορυφή έχει βαρύ «φόρο» για τον Ολυμπιακό, όπως αποδεικνύεται ξανά, σε αυτή τη Σούπερ Λιγκ…

Απέναντι σε αυτή την αντιμετώπιση όμως, ο Ολυμπιακός καταφέρνει και είναι από πάνω… Καταφέρνει και βγαίνει δυνατός, με την ομάδα πρώτη και καλύτερη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, εδώ και χρόνια το έχουμε δει. Φαίνεται ξεκάθαρα το πως αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό οι αντίπαλοί του. Το πόσο σκληρά τον παίζουν. Αντιαθλητικά, πολλές φορές. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλος τρόπος για να σταματήσει κανείς τον Ολυμπιακό. Δύο είναι: Με διαιτησίες - καρμανιόλες και με μαρκαρίσματα - δρεπάνια, τα οποία αφήνουν… πληγές. Κυριολεκτικές και μεταφορικές.

Ο Ολυμπιακός οφείλει πάντα να το έχει στο κεφάλι του αυτό. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες οφείλουν ποτέ να μην τον ξεχνούν. Πρέπει πάντα να προσέχουν διπλά τα πόδια τους, αλλά και να μη φοβούνται, παράλληλα, να τα… βάλουν στη «φωτιά». Γιατί αν δεν το κάνουν, δεν θα κατακτήσουν την κορυφή. Εκεί ποντάρει και ο ανταγωνισμός. Εκεί ποντάρουν οι διάφοροι αντίπαλοι, οι οποίοι είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στα γήπεδά τους, παίζουν τον Ολυμπιακό υπέρμετρα σκληρά…

Η κορυφή έχει βαρύ «φόρο» για τον Ολυμπιακό. Τον πληρώνει. Τον έχει πληρώσει και στο παρελθόν. Πρόσφατο και πιο μακρινό. Αλλά την κορυφή την πήρε. Την είχε. Την έχει και τώρα. Και θα συνεχίσει να την έχει, όσα «δρεπάνια» και αν συναντήσει απέναντί του. Μαθημένος είναι ο Ολυμπιακός να τον παίζουν και να παίζει έτσι, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά… Όπως και το ότι εκείνος παραμένει ΠΡΩΤΟΣ.

Διαβάστε επίσης