Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά τις τιμωρίες, έρχονται και διαγραφές διαιτητών

Μετά τις τιμωρίες, έρχονται και διαγραφές διαιτητών
Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 - 21:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί στο σεμινάριο, που έγινε στο Καρπενήσι, το διάστημα 2-5 Αυγούστου, να μην υπήρχε μεταφραστής, όμως οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League κατάλαβαν πολύ καλά τι εννοούσε ο Κλάτενμπεργκ, όταν τους έδινε οδηγίες, ενόψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Όσοι ξέχασαν όσα τους είπε, ή νόμισαν ότι δεν τα εννοούσε, άρχισαν να τα θυμούνται, με αφορμή τις «καμπάνες» στους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο και Διαμαντόπουλο επειδή ευνόησαν την ΑΕΚ.

Οι προαναφερόμενοι είναι διεθνείς, άρα ο πρόεδρος της ΚΕΔ έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Όλοι οι διαιτητές είναι το ίδιο για τον Κλάτενμπεργκ κι από αυτό μπορούν να βγουν και συμπεράσματα, ένα ότι θέλει το 50-50.

Παράλληλα, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής υλοποιεί όσα είχε πει στους ρέφερι στο σεμινάριο του Αυγούστου. Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι, καθώς τόνισε: «Όποιος πάει καλά, θα ορίζεται, ενώ όποιος κάνει λάθη θα τιμωρείται, ή θα πάει σπίτι του».

Εξίσου σημαντική και μια ακόμη φράση του, καθώς ο Κλάτενμπεργκ πρόσθεσε στην ομιλία του προς τους διαιτητές: «Δεν δικαιολογείται ο VAR να μην αποφασίζει σωστά σε εξόφθαλμο λάθος».

Αυτές οι ατάκες εξηγούν την αλλαγή πολιτικής του, τις τρέχουσες τιμωρίες. Παράλληλα, διαφαίνεται και τι θα γίνει στη συνέχεια, αν κάποιοι δεν συμμορφωθούν, καθώς ο Κλάτενμπεργκ είπε ότι «όποιος κάνει λάθη θα τιμωρείται ή θα πάει σπίτι του».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να κάνει ριζικές αλλαγές. Ήδη, το έπραξε με τον πίνακα των διεθνών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε εκτός τον Τζήλο (Λάρισας) και τον Σκουλά (Θεσσαλίας), ο οποίος παραιτήθηκε, για να κάνει διεθνείς τους Μανούχο (Αργολίδας) και Γκορτσίλα (Μακεδονίας). Στη διαιτητική πιάτσα ερμηνεύουν τις αλλαγές ότι αποτελούν μήνυμα πως είναι το αφεντικό στη διαιτησία που γίνεται ισχυρότερο αν... συνδυαστεί με τις τιμωρίες αλλά και με το επόμενο βήμα που θα είναι οι διαγραφές διαιτητών.

Που οφείλεται η νέα τακτική του Κλάτενμπεργκ; Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είχε καταγγελίες για τη δράση... παραποδοσφαιρικών συνεργείων, ίσως για αυτό και το προηγούμενο καλοκαίρι δεν ανέβασε κανέναν ρέφερι από τη Super League 2. Ο Κλάτενμπεργκ «φώναξε» ότι θα ρίχνει... καμπάνες, αντιλαμβανόμενος ότι η ατιμωρησία δεν βγάζει πουθενά. Και δεν έχει άδικο, επειδή εκ του αποτελέσματος, δηλαδή με βάση την απόδοση των διαιτητών, η ασυλία έδινε κακό παράδειγμα, δεν βελτιώνει τη διαιτησία, αφού οι ρέφερι που δεν φοβούνται τις ποινές και παρουσιάζονται «χαλαροί», άρα κάνουν περισσότερα λάθη, άρα πέφτει κι άλλο το επίπεδο.

Διαβάστε επίσης