Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκιλιέρμε: «Θαύμαζα τον Τσάβι. Όταν μου έστειλε μήνυμα, νόμιζα πως ήταν φάρσα»

Γκιλιέρμε: «Θαύμαζα τον Τσάβι. Όταν μου έστειλε μήνυμα, νόμιζα πως ήταν φάρσα»
Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021 - 19:22

Τη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Αλ Σαντ του Τσάβι, νυν τεχνικού της Μπαρτσελόνα, θυμήθηκε ο Γκιλιέρμε, μιλώντας στο ESPN Βραζιλίας. Μάλιστα, ανέφερε και το χρονικό σημείο που έγινε η πρώτη επαφή, αποκαλύπτοντας πως στο πρώτο μήνυμα νόμιζε ότι ήταν φάρσα!

«Όταν ο Τσάβι μού έστειλε μήνυμα για πρώτη φορά, νόμιζα πως ήταν φάρσα. Ήμουν στον Ολυμπιακό και παίζαμε με τη Γουλβς στην Αγγλία για το Europa League. Όταν άνοιξα το κινητό μου στην Αθήνα, ένα μήνυμα από νούμερο στην Ισπανία ήρθε στο κινητό μου. Όμως δεν είχε τη φωτογραφία του, είχε μία περίεργη φωτογραφία, δεν καταλάβαινα τι ακριβώς.

Τότε έστειλε ηχητικό μήνυμα στο Whatsapp. Άκουσα έναν τύπο να λέει πως είναι ο Τσάβι και ότι ήθελε να μου μιλήσει. Την πρώτη στιγμή σκέφτηκα ότι είναι ψέμα, πως κάποιος μου κάνει πλάκα. Νόμιζα μου έκαναν πλάκα επειδή δεν είχε καν φωτογραφία.

Κάλεσα τον Ρούμπεν Σεμέδο, που είχε παίξει στην Ισπανία και μιλάει τη γλώσσα και τον ρώτησα: «Άκου το ηχητικό». Τον ρώτησα αν καταλαβαίνω το μήνυμα σωστά και αν αυτή είναι η φωνή του Τσάβι. Μου απάντησε πως είναι.

Ο Τσάβι μού είπε στο τηλέφωνο ότι με παρακολουθούσε από τότε που αγωνιζόμουν στη Λα Κορούνια και ότι είχε σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για την Αλ Σαντ. Μου εξήγησε ότι τα χαρακτηριστικά μου θα τον βοηθούσαν στον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε να εφαρμόσει. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Αποδέχτηκα αμέσως την πρόσκλησή του. Έτρεμα όταν του μιλούσα. Θαύμαζα τον Τσάβι όταν ήταν παίκτης και θα είχα τη δυνατότητα να με προπονήσει. Ήταν κάτι απίστευτο», σχολίασε ο Βραζιλιάνος μέσος.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Γόδας: Το Δημοτικό Γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγή πήρε το όνομά του! (photo)

Νίκος Γόδας: Το Δημοτικό Γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγή πήρε το όνομά του! (photo)

Τιμή για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που κατά την εκτέλεσή του, στις 19/11/1948, είχε ζητήσει «Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή»