Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εθνική Ελλάδας, «εξυγίανση»: Καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση

Εθνική Ελλάδας, «εξυγίανση»: Καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 10:39

Αυτό το ποδόσφαιρο πρεσβεύουν και προωθούν, αυτή την Εθνική βλέπουμε στο γήπεδο. Δεν αλλάζει το πράγμα, όσο η «εξυγίανση» κάνει κουμάντο (λέμε τώρα…) στο ποδόσφαιρό μας. Αυτή είναι η ομάδα που θέλουν να έχουν (έχουμε). Αυτός είναι ο προπονητής που να έχουν (να μας επιβάλουν). Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούν. Το ποδόσφαιρο στο οποίο θα συζητάμε και θα ψάχνουμε να βρούμε τα κριτήρια, με τα οποία ένας παίκτης από μια «εξυγιαντική» δύναμη θα καλείται κάθε φορά στην Εθνική, μετά από… μισό ματς με την ομάδα του…

Κάποτε η Ελλάδα έπαιζε μπαράζ για να βρεθεί στο Μουντιάλ και τώρα έχει ήδη αποκλειστεί και εκείνοι… πανηγυρίζουν την ανανέωση του προπονητή, Τζον Φαν’τ Σιπ. Δεν φταίει εκείνος, φυσικά. Εκείνος έχει αντιληφθεί πλήρως το που βρίσκεται, το πως δουλεύουν τα πράγματα εδώ, σε αυτή την ποδοσφαιρική γωνιά και κάνει… αυτό που πρέπει. Για να επιβιώσει και ο ίδιος και να διατηρηθεί στον πάγκο μιας ομάδας, η οποία κάποτε κατέκτησε Euro. Και τώρα δεν το βλέπει ούτε σε… αφίσα.

Αυτή η Εθνική Ελλάδας είναι φτιαγμένη καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της «εξυγίανσης» που την κουμαντάρει. Όταν οι ίδιοι παράγοντες ανανεώνουν και συνεχίζουν το… έργο τους, δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τις επιλογές τους. Ίδιες θα είναι. Ανάλογες. Ή ίδιες ακριβώς. Όπως με τον Τζον Φαν’τ Σιπ, η ανανέωση του οποίο έχει επιτευχθεί, όπως πλέον μοιάζει… δεδομένο. Και όλοι εμείς, οι Έλληνες φίλαθλοι, θα συνεχίσουμε, όπως φαίνεται, να βλέπουμε… «μία από τα ίδια». Δηλαδή… τίποτα.

Διαβάστε επίσης