Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσαλουχίδης στο gavros.gr: «Στείλαμε μήνυμα, ήταν ένα ματς αλληλεγγύης!»

Τσαλουχίδης στο gavros.gr: «Στείλαμε μήνυμα, ήταν ένα ματς αλληλεγγύης!»
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 13:27
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης ήταν εκεί. Πρωταγωνιστής και σκόρερ, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα, στο μεγάλο αντιπολεμικό φιλικό, τον Νοέμβρη του του 1994. Σαν σήμερα, συγκεκριμένα… Ο σκόρερ του Θρύλου, στο φιλικό του 1994 με τον Ερυθρό Αστέρα, θυμάται πως οι δύο ομάδες νίκησαν τον πόλεμο και στέλνει μήνυμα κοινωνικής προσφοράς, μέσα από το gavros.gr!

«Ήταν ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Θυμάμαι ήταν ο Λούκο Πέτροβιτς προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα. Και ο Τάις Λίμπρεχτς ήταν από τη μεριά μας! Ήταν βροχερός καιρός, ένα βαρύ γήπεδο… Ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας… Ένας αγώνας αλληλεγγύης. Και για αυτό βρεθήκαμε εκεί. Για αυτό το φιλικό. Ως συμπαράσταση στον σερβικό λαό.

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Το ευχαριστηθήκαμε όλοι πιστεύω. Και οι παίκτες και ο κόσμος, όλοι. Ήταν ένα πολύ ωραίο, ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Έπαιζε και ο Κοβάσεβιτς τότε εκεί! Ο Ντάρκο! Αντίπαλος ήταν. Παίξαμε ένα ωραίο ματς, δείξαμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κόσμο της Σερβίας», είπε αρχικά ο Βετεράνος άσος του Θρύλου.

Είναι σύνηθες, άλλωστε, το φαινόμενο ο Θρύλος να δίνει το παρών σε κάθε είδους φιλανθρωπική δραστηριότητα και να κοιτάζει πως θα προσφέρει στην κοινωνία. Δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά. Το κοινωνικό έργο επί εποχής Μαρινάκη έχει ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ!

«Ο Ολυμπιακός δίνει πάντα βροντερό παρών, σε τέτοιες περιπτώσεις. Και η ομάδα. Και ο Πρόεδρος προσωπικά, ο κ. Μαρινάκης. Αλλά και οι Βετεράνοι του Συλλόγου, από την πλευρά τους. Όλοι οι αγώνες, τους οποίους έχουν δώσει, έχουν τέτοιο χαρακτήρα. Ένας μεγάλος αριθμός αγώνων. Και είναι όλοι φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Πιστεύω ότι εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει πάντα και το κοινωνικό κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό. Και σπουδαίο. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Μας δίνεται η ευκαιρία να δίνουμε το παρών, όπου μας έχουν ανάγκη και να βοηθούμε. Ο Ολυμπιακός το κάνει σταθερά», πρόσθεσε ο Γιώτης Τσαλουχίδης.

Επιστρέφοντας στο Βελιγράδι, πίσω στο μακρινό 1994, ο Βετεράνος του Ολυμπιακού και νυν παράγοντας της Βέροιας, θυμάται:

«Η υποδοχή στο γήπεδο ήταν απίστευτη. Και με τον Ερυθρό Αστέρα έχουμε γενικά πολύ καλές σχέσεις, ως Σύλλογοι. Είμαστε αδέρφια, ως γνωστόν. Αλλά και όχι μόνο σε επίπεδο ποδοσφαίρου. Και με την πρώην Γιουγκοσλαβία, νυν Σερβία, μας ενώνουν πολλά πράγματα. Το βλέπουμε και στο κομμάτι του αθλητισμού. Όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει. Στείλαμε ένα σημαντικό μήνυμα τότε. Δείξαμε τη δυναμική του ποδοσφαίρου, του Ολυμπιακού. Θα έλεγε κανείς ότι νικήσαμε και τον πόλεμο εκείνη τη μέρα…».

Δυνατό μήνυμα πράγματι… Και ο Ολυμπιακός πάντα παρών για να το διαδώσει… Το ποδόσφαιρο ενώνει…

Διαβάστε επίσης