Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί υπάρχει «ανωμαλία» στην ΕΠΟ

Γιατί υπάρχει «ανωμαλία» στην ΕΠΟ
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 23:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απέτυχε και δεν το ξέρει, ή μάλλον το ξέρει αλλά δεν τη συμφέρει να το λέει η ΕΠΟ. Όμως, το θέμα δεν είναι τι λέει η ακατάλληλη ομοσπονδία, που μόνο ζημιά κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά τι ξέρουν και τι λένε οι άλλοι, εξίσου αρμόδιοι. Δεν αναφερόμαστε μόνο στις FIFA, UEFA αλλά και στην Κυβέρνηση. Αν κρίνουμε και από το διεθνή διασυρμό, με τη... βροχή δημοσιευμάτων σε ξένα σάιτ, πλέον όλοι ξέρουν ότι η ΕΠΟ έχει πρόβλημα και μόνη λύση είναι η επιβολή διοικούσας επιτροπής.

Επτά είναι οι σημαντικοί λόγοι που δείχνουν ότι τα πράγματα στην ΕΠΟ δεν πάνε καλά και παράλληλα δείχνουν «ανωμαλία» στην ομοσπονδία. Αναλυτικά:

1) Είναι γεγονός πρωτοφανές η ΕΠΟ να μην έχει πρόεδρο, ή αν προτιμάτε να έχει παραιτηθεί ο πρόεδρός της (σ.σ. προεδρεύει ο αναπληρωτής Παναγιώτης Δημητρίου), για την ακρίβεια αποτελεί κοινό μυστικό ότι εξώθησαν τον Ζαγοράκη σε παραίτηση, ενώ από το μπλοκ του νότου πανηγύριζαν κιόλας, επειδή ...κατάφεραν η ομοσπονδία να μείνει ακέφαλη, ουσιαστικά στα χέρια της ΑΕΚ με... ουρά τον ΠΑΟΚ.

2) Στην παραίτησή του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε στη «διατήρηση ενός τοξικού κλίματος», προσθέτοντας, ή αν προτιμάτε δείχνοντας, ότι «υπάρχουν μόνο ένοχοι».

3) Ο Μπουτσικάρης, ο οποίος δεν ήταν μόνο πρόεδρος της Super League, ήταν και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, διαρρέοντας ότι η παραίτησή του έχει να κάνει «με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν τόσο στη Λίγκα όσο και στην ΕΠΟ και οφείλεται σε λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού».

4) Η τρομοκρατία σε βάρος αθλητικού δικαστή. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου τα... βρόντηξε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, μια μέρα μετά το σπάσιμο του αυτοκινήτου του. Μια είδηση που προβλήθηκε ως δράση μαφίας στο ποδόσφαιρο.

5) Δεν ξανάγινε να καταργηθούν τα κριτήρια αδειοδότησης με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης) και παράλληλα να ξεφτιλιστεί η ΕΠΟ καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση μετά από προσφυγή του Κούγια. Μετά από καταγγελία του προέδρου της ΑΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου επικαλείται παράβαση του καταστατικού οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης κινδυνεύουν με έκπτωση.

6) Ενώ ο κανονισμός αδειοδότησης «επιτάσσει», σύμφωνα με το άρθρο 6, διεύθυνση αδειοδότησης η ΕΠΟ την... υποβίβασε σε τμήμα, επειδή δεν ήθελαν επικεφαλής τον Γιώργο Δημητρίου που τον έκαναν απλό υπάλληλο.

7) Η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη. Το είπε και ο Χαριστέας στα αγγλικά ΜΜΕ: «Κάποιες ομάδες ελέγχουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στην ΕΠΟ, κάποιοι θέλουν να ελέγχουν διαιτητές και την ομοσπονδία». Πρόσθεσε ότι μόνη λύση είναι η UEFA να βάλει δικούς της ανθρώπους.

TAGS

Διαβάστε επίσης