Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όποιον θέλει τον κρατάει, not

Όποιον θέλει τον κρατάει, not
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 12:40

Πολύς κόσμος της ΑΕΚ δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον τρόπο, με τον οποίο ο «επενδυτής» έχει χάσει έναν σωρό παίκτες μέσα από τα χέρια του. Και δεν μιλάμε τώρα για περιπτώσεις Σωκράτη. Δεν μιλάμε για κόντρα με τον Ολυμπιακό. Εκεί τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ πάντα θα χάνει. Αλλά για περιπτώσεις τύπου Λάζαρου, τύπου Λιβάγια και άλλων. Δεν το έχουν ξεπεράσει πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, ότι έφυγε και ο Λιβάγια.

Και αυτά που βγήκε ο ίδιος και είπε, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «Dalmatinski Portal», είναι πολύ χαρακτηριστικά, για το πως η ΑΕΚ… κρατάει όποιον θέλει. Not.

Πώς ήρθε η μεταγραφή σου από την ΑΕΚ στην Χάιντουκ;

«Ημουν σπίτι μου για τα Χριστούγεννα και την 1η Ιανουαρίου του 2021, με κάλεσε ο πρόεδρος Λούκσα Γιακόμπουσιτς και με ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να έρθω. Του απάντησα πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει επειδή δεν θα με άφηναν να φύγω έχοντας συμβόλαιο για άλλους έξι μήνες. Ήμουν τότε σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για την επέκταση της συνεργασίας μας. Ήταν δίκαιοι όσον αφορά στο συμβόλαιο, μου προσέφεραν ένα νέο για πέντε χρόνια. Από τότε πέρασαν 25 ημέρες και είχα κάποιες διαφωνίες με τον προηγούμενο προπονητή στην ΑΕΚ (σ.σ. Καρέρα) και δεν ήθελα πια να ανανεώσω το συμβόλαιό μου.

Υπήρχε ενδιαφέρον για μένα από την Τουρκία και πίστευαν πως ήταν θέμα χρημάτων, όμως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Όσο όμορφα και αν είχα περάσει εκεί, ήθελα να αλλάξω κάτι στη ζωή μου. Τότε με κάλεσε ξανά ο πρόεδρος της Χάιντουκ και με ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να πάρω μεταγραφή. Είπα: “Ας το προσπαθήσουμε, γιατί όχι;” Εν τω μεταξύ, ο προπονητής με τον οποίο είχα κατακτήσει το πρωτάθλημα, επέστρεψε στην ΑΕΚ και με ικέτευε να συνεχίσω, όμως το μυαλό μου δεν ήταν πια εκεί. Δεν ήθελα πια να μείνω στην ΑΕΚ. Οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή μού άρχισαν και κράτησαν δέκα μέρες»

Λέγεται πως παραιτήθηκες από τη διεκδίκηση χρημάτων για να έρθεις στην Χάιντουκ.

«Ναι, άφησα κάποια χρήματα, αλλά το σημαντικότερο ήταν να παίζω. Θα μπορούσα να έχω πάρει από την ΑΕΚ αυτά που ανήκαν σε μένα βάσει συμβολαίου, αλλά ήξερα πως δεν θα ήμουν χαρούμενος. Και το να μην παίζεις για έξι μήνες είναι μεγάλο διάστημα. Νόμιζα πως δεν ήταν ρεαλιστικό το σενάριο να αφήσω την ΑΕΚ και πως δεν θα άφηναν να φύγω πριν το τέλος της σεζόν. Στο τέλος όμως καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα και να υπογράψω για την Χάιντουκ».

Άφησε μέχρι και χρήματα ο Λιβάγια, για να φύγει από την ΑΕΚ, την ώρα που ο Χιμένεθ τον ικέτευε να μείνει… Κατά τα άλλα, όποιον θέλει ο «επενδυτής» τον κρατάει…

Διαβάστε επίσης