Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FIFA και UEFA ξέρουν τι σημαίνει ΕΠΟ

FIFA και UEFA ξέρουν τι σημαίνει ΕΠΟ
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 23:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

FIFA και UEFA έχουν καταλάβει ότι με αυτή την ΕΠΟ δεν μπορεί να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα ξέρουν από πρώτο χέρι από το διάστημα της επιτροπείας (από το τέλος του 2016 μέχρι και το τέλος του 2020), όπου σε κάποιες περιπτώσεις παραδέχθηκαν ότι υπάρχει θέμα ανεξαρτησίας στο Πάρκο Γουδή, όπως επίσης παραδέχθηκαν, συγκεκριμένα ο Διευθυντής των Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς, ότι η διοίκηση Γραμμένου... έθαβε τις μεταρρυθμίσεις που εισηγούνταν οι ξένοι. Υπάρχει και πλήθος εκθέσεων στα γραφεία των FIFA, UEFA από τους τοποτηρητές Χούμπελ, Φούσεκ, οι οποίοι έχουν εισηγηθεί μέχρι και Grexit, εξαιτίας της κατάστασης στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άρα, είναι πλήρης ο φάκελος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μην κοιτάτε που έγιναν εκλογές στις 27 Μαρτίου 2021, δεν άλλαξε κάτι στο Πάρκο Γουδή, η ΑΕΚ εξακολουθεί να κάνει κουμάντο, με ουρά τον ΠΑΟΚ και σα να μην έφτανε αυτό η ΕΠΟ έμεινε ακέφαλη επειδή ο Ζαγοράκης οδηγήθηκε στην παραίτηση. Ενώ είναι πρωτοφανές η Ομοσπονδία να μην έχει πρόεδρο, εξακολουθούν να... θάβουν τις μεταρρυθμίσεις, όπως συμβαίνει με την Ολιστική Μελέτη.

Ο φάκελος του ελληνικού ποδοσφαίρου εμπλουτίστηκε από την τελευταία επίσκεψη του Μάριου Γεωργίου (στέλεχος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών της UEFA), ο οποίος ήρθε στην Αθήνα, μετά την μαφιόζικη επίθεση και την παραίτηση του μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο Γεωργίου μίλησε με τον Αυγενάκη αλλά και με παράγοντες της ΕΠΟ.

Να ληφθεί υπόψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την Ολιστική Μελέτη, την οποία θα επαναφέρει στο προσκήνιο, καθώς είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου 2020 και τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης ήταν και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη συνάντηση του Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης