Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανόνας: Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα παίρνεις

Κανόνας: Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα παίρνεις
Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 - 10:59
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Είναι και αυτό ένα μεγάλο κλισέ. Αλλά παραμένει και μία μεγάλη αλήθεια. Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε το βράδυ, στο ΟΑΚΑ, να βγάλει όλη του τη θέληση και όλο του το πάθος, για το 47ο. Να δείξει ότι είναι έτοιμος να παλέψει μέχρι το φινάλε κάθε αγώνα, είτε αυτός είναι ντέρμπι, είτε όχι, για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Για το γόητρό του, για τον μεγάλο στόχο του: Το να πανηγυρίσει ξανά εκείνος, στο φινάλε, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι, εντέλει, κανόνας, όσο κλισέ και αν ακούγεται, πια: Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα παίρνεις! Αυτό είναι και που -πρέπει να- ξεχωρίζει τον Ολυμπιακό, από τις άλλες ομάδες. Η διαφορά μεγέθους, νοοτροπίας και θέλησης, στα δύσκολα.

Απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο ΟΑΚΑ έτοιμος να «ματώσει». Να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και να μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα και από αυτά που μπορεί να πάρει. Απόψε πρέπει να κάνει, στο ΟΑΚΑ, κατάθεση ψυχής, πέρα από κατάθεση ανωτερότητας. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Δεν λέμε να πάει να παίξει ποδόσφαιρο… γιουρούσι. Αυτά… για τους άλλους. Να πάει να παίξει καλή μπάλα, πρέπει, να ελέγξει το ματς, να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και να πάρει από την αναμέτρηση ακόμη πιο πολλά, από αυτά που διεκδικεί. Να μην αρκεστεί σε τρεις βαθμούς. Να τους πάρει με τρόπο εμφατικό και αδιαμφισβήτητο, ακόμη και αν το αποτέλεσμα, στο φινάλε είναι… 0-1.

Δεν έχει σημασία το σκορ. Σίγουρα, όλοι θα θέλαμε μία επανάληψη του περσινού 1-5, αλλά αυτά γίνονται μόνο σε ειδικές βραδιές, στις οποίες και ο Θρύλος θα βρεθεί σε εξαιρετικό βράδυ, αλλά και η ΑΕΚ σε κάκιστο. Μιλάμε για ένα ντέρμπι. Δεν πας στο ντέρμπι με νοοτροπία για… 5άρες και 4άρες, όσες φορές και αν τις έχει ρίξει ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ, κατά το παρελθόν. Απόψε το ματς είναι «μάχη». Είναι «πόλεμος». Και αυτά κρίνονται, ως επί το πλείστον, στις λεπτομέρειες. Η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι αυτή: Η θέληση του να πάρεις το ματς.

Διαβάστε επίσης

Απόψε «πολεμάει» ΟΛΗ την «εξυγίανση»!

Απόψε «πολεμάει» ΟΛΗ την «εξυγίανση»!

Κάθε «μάχη» απέναντι στην ΑΕΚ είναι «μάχη» απέναντι σε ολόκληρο το «σύστημα» της «εξυγίανσης». Και λόγος για να δίνει η ομάδα ακόμη περισσότερα στο γήπεδο!