Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η επίθεση του Μαρτίνς σε πιο σύνθετο ρόλο

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η επίθεση του Μαρτίνς σε πιο σύνθετο ρόλο
Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 - 16:52

Ο Ολυμπιακός θέλει να πιέσει την ΑΕΚ ψηλά. Απόψε στο ντέρμπι θέλει να αρχίσει βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Γιαννίκη, στο δικό της μισό του γηπέδου. Με αυτό δεν εννοούμε απλώς το να την πιέσει επιθετικά. Να την κάνει να παίζει άμυνα. Αλλά ακόμη και όταν εκείνη κάνει επίθεση, να ζορίζεται να αναπτυχθεί. Για να το επιτύχει αυτό, ο Ολυμπιακός οφείλει να πιέσει ΣΩΣΤΑ και όχι ακατάσχετα. Με προσοχή στις δυνάμεις του και με πλάνο. Αυτό θέλει να κάνει ο Μαρτίνς, ως κομμάτι βασικό της στρατηγικής του, απέναντι στην ομάδα του Γιαννίκη. Ο Θρύλος θέλει να κάνει την ΑΕΚ να… κλονιστεί, στην άμυνά της. Να μην αισθάνεται ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Για αυτό τον λόγο, μεγάλη σημασία έχει ο Ολυμπιακός όχι απλώς να είναι επιθετικός και να φτιάξει τελικές, που θα «ζορίζουν» την εύθραυστη άμυνα της Ένωσης. Αλλά να την πιέσει και όταν εκείνος αμύνεται. Να προσπαθήσει να την οδηγήσει σε λάθη και σε απώλεια κατοχής. Ο Θρύλος έχει μοναδική ικανότητα να χτυπάει στο ανοικτό γήπεδο. Και αυτό το έχουν νιώσει ΟΛΟΙ οι αντίπαλοί του.

Απέναντι στην ομάδα του Γιαννίκη, οι δύο εξτρέμ που αναμένεται να παίξουν απόψε βασικοί, αλλά ο σέντερ φορ έχουν πολλά περισσότερα να κάνουν, από το να κάνουν επίθεση… Μιλάμε λογικά για τους Μασούρα-Γκάρι-Ελ Αραμπί. Και αυτοί να μην είναι, ωστόσο, όποιοι και αν βρεθούν τη θέση τους, έχουν αυτή την οδηγία. Να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν συνθήκες ανισορροπίας, στην άμυνα της ΑΕΚ, πιέζοντας σωστά και με πλάνο, ακόμη και όταν η ΑΕΚ κάνει επίθεση.

Είναι ένα σημείο-κλειδί αυτό και θα φανεί εάν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να το υπηρετήσει όπως θέλει ή αν δεν θα του βγει, στο χορτάρι του ΟΑΚΑ…

Διαβάστε επίσης