Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 7 μεγάλες προκρίσεις από τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη μέχρι τη χθεσινή! (videos)

Οι 7 μεγάλες προκρίσεις από τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη μέχρι τη χθεσινή! (videos)
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 10:21

Αυτή η ομάδα έχει κάνει συνήθεια το να περνάει από τους ομίλους και να προχωρά! Έχει κάνει συνήθεια το να ζει μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές πρόκρισης! Δεν λέμε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές γενικά, γιατί ο Θρύλος έχει πανηγυρίσει ΜΕΓΑΛΕΣ νίκες στην Ευρώπη! Εδώ θυμόμαστε συγκεκριμένα προκρίσεις! Και πιο ειδικά προκρίσεις από την φάση των ομίλων, του Champions League ή του Europa League, ή προκρίσεις από νοκ άουτ, στον επόμενο γύρο. Δεν εξετάζουμε προκρίσεις στους ομίλους, από καλοκαιρινά προκριματικά. Και εκεί, ωστόσο, η ομάδα του Ολυμπιακού έχει, επί εποχής Μαρινάκη, κάνει… θαύματα! Στις παρακάτω δεν καταγράφουμε τη χθεσινή, αφού υπάρχει ακόμη μία αγωνιστική. Και μπορεί ο Θρύλος όχι απλώς να προκριθεί, αλλά να βγει και πρώτος. Τότε, τις 7 θα τις κάνουμε 8, αλλά εφόσον ο όμιλος είναι σε εξέλιξη και δεν έχουμε τελική θέση, θυμόμαστε τις 7 μέχρι χθες!

Πάμε να θυμηθούμε!

Σεζόν 2013-14, Champions League: Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1 (33’, 58’ Σαβιόλα, 90’ Ντομίνγκεζ/39’ Κλιέσταν)

Ο Ολυμπιακός ήθελε την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσου Λου εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, να νικήσει την Άντερλεχτ, για να πανηγυρίσει την πρόκριση και να προχωρήσει! Δεν είχε και Μήτρογλου διαθέσιμο, αλλά ο Σαβιόλα… τράβηξε κουπί. Αποτέλεσμα; Θρίαμβος!

Σεζόν 2014-15, Champions League: Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2 (22’ Φουστέρ, 63’ Ντομίνγκεζ, 86’ Μήτρογλου, 88’ Αφελάι/59’ Κρουν, 81’ Ρόζενμπεργκ).

Άλλο ένα σενάριο… Άντερλεχτ, με τον Ολυμπιακό να παίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, στο Καραϊσκάκη. Και ο Θρύλος έκανε αυτό που έπρεπε. Κυνικός και αποτελεσματικός, πάτησε τη Μάλμε και συνέχισε στην Ευρώπη!

Σεζόν 2016-17, Europa League, φάση των ‘32’: Οσμανλισπόρ-Ολυμπιακός 0-3 (47’, 86’ Ανσαριφάρντ, 70’ Ελιουνούσι)

Μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη, ο Θρύλος ήθελε διπλό στην Άγκυρα. Ε, και; Πήγε, κυνικά, έκανε ένα σπουδαίο ματς, μέσα σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον και… πήρε αυτό που ήθελε. Τρίμπαλο στην Οσμανλισπόρ και πρόκριση, για τον Θρύλο, που παρέμεινε ευρωπαίος.

Σεζόν 2018-19, Europa League: Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1 (60’ Σισέ, 70’ Ζαπάτα-αυτ., 81’ Φορτούνης/72’ Ζαπάτα)

Μεγάλη νίκη επί ενός μεγαθήριου, όπως η τεράστια Μίλαν, μέσα στο Καραϊσκάκη! Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και παίζεται.. πρόκριση! Ο Θρύλος με νίκη περνάει και… αυτό κάνει! Τρίμπαλο στην τεράστια αντίπαλό του, με το Καραϊσκάκη να… σείεται! Και πρόκριση… Τι άλλο;

Σεζόν 2019-20, Champions League: Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0 (87’ Ελ Αραμπί)

Το ‘κανε και αυτό ο Θρύλος. Σε πολύ δύσκολο όμιλο, απέναντι σε Τότεναμ, Μπάγερν και Ερυθρό Αστέρα, έπαιξε στο φινάλε, στο σπίτι του, την πρόκριση στο Europa της σεζόν, θέλοντας νίκη. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ! Σε ένα τρομερό ματς, έβαλε το γκολ στο φινάλε και πανηγύρισε, απέναντι στα αδέρφια μας, μια τεράστια πρόκριση, με τον Ελ Αραμπί!

Σεζόν 2019-20, Europa League: Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2 (53’ Σισέ, 120’ Ελ Αραμπί/113’ Ομπαμεγιάνγκ)

Τι να πει κανείς για αυτό το ματς! Τι να πει κανείς… Το τεράστιο διπλό πρόκρισης του Ολυμπιακού, μέσα στην έδρα της Άρσεναλ, στο Europa League του 2020, μία ιστορική βραδιά, η οποία απέδειξε ξανά το μεγαλείο του Ολυμπιακού, στην Ευρώπη! Γκολάρα ο Ελ Αραμπί στο 120’ και 1-2 ο Θρύλος που πανηγύρισε με χιλιάδες οπαδούς τους στο πέταλο του Emirates, μία πρόκριση… ΘΡΥΛΙΚΗ!

Σεζόν 2020-21, Europa League: Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1 (88’ Χασάν/23’, 44’ Ζάχαβι)

Άλλη μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ από τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη! Ο Θρύλος, μετά το 4-2 στο Καραϊσκάκη, πήγε στην έδρα της PSV για να περάσει! Να τελειώσει τη δουλειά. Νοκ-άουτ Europa και ο Θρύλος βρέθηκε με 2 γκολ πίσω στο σκορ… Αλλά αυτή η ομάδα αρνείται να παραδοθεί. Και δεν το έκανε! Με γκολάρα Χασάν στο φινάλε, έριξε στο καναβάτσο την αντίπαλό του και πανηγύρισε ΑΛΛΗ ΜΙΑ τεράστια πρόκριση, χαρίζοντας άλλη μία υπέροχη βραδιά Ευρώπης στον κόσμο του!

Διαβάστε επίσης

Αρνητής της ήττας!

Αρνητής της ήττας!

Φάνηκε και χθες ότι αυτή η ομάδα έχει αλλάξει χαρακτήρα! Φάνηκε ότι έχει γίνει ΚΥΝΙΚΗ και ΣΚΛΗΡΗ! Φάνηκε ότι μπορεί να πάει μακριά…