Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τους «κάρφωσε» στο τέλος ο Θρύλος και μοίρασε πολύ πόνο!

Τους «κάρφωσε» στο τέλος ο Θρύλος και μοίρασε πολύ πόνο!
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 17:00

Σε ματς με συγκλονιστικό φινάλε και τους φιλοξενούμενους να μη σταματούν να προκαλούν, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 το Βόλο με τη φαουλάρα του Βαλμπουενά. Δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας, αλλά τους «κάρφωσε» στο τέλος και μοίρασε πολύ πόνο! Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 85’, το οποίο εκτελέστηκε πέντε λεπτά μετά την υπόδειξή του, λόγω των διαμαρτυριών των παικτών του Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 88’ με τον Φαν Βέερτ, αλλά ο Βαλμπουενά «καθάρισε» με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 91’. Και έληξε η σεμνή τελετή με ένα συγκλονιστικό φάουλ. Δύο δοκάρια με Εμβιλά και Λόπες είχε ο Θρύλος.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Λόπες και Ροντρίγκες στα φτερά και τον Τικίνιο στην κορυφή, που μαζί με τον Μπουχαλάκη και τον Μπα, ήταν οι μοναδικές αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το ματς της Πέμπτης. Ο Μπουχαλάκης, μάλιστα, απείλησε στο 2’, με απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κλέιμαν. Όμως, το παιχνίδι λίγο έλειψε να στραβώσει για τον Ολυμπιακό και μάλιστα νωρίς. Στο 9’, ο Βατσλίκ ανέτρεψε τον Ρεγκατέν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ευτυχώς, όμως, ο Τσέχος διόρθωσε το λάθος του και απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Φαν Βέερτ, κρατώντας το μηδέν. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν άτυχοι, μιας και σε δύο φάσεις μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν δύο δοκάρια! Πρώτα, στο 18’ ο Εμβιλά έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι, στη συνέχεια πάνω στον τερματοφύλακα και απομακρύνθηκε. Υπήρξε, μάλιστα, αρχικά η υποψία ότι μπορεί να πέρασε τη γραμμή. Λίγο αργότερα, στο 21’, είχαμε και το δεύτερο δοκάρι: Η μπάλα στρώθηκε στον Ρόνι Λόπες, κοντρόλαρε και έπιασε το βολέ με το αριστερό, λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κλέιμαν και πέρασε άουτ. Στο 37’ ο Θρύλος είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και λίγο πλάγια, αλλά αντί να πλασάρει, «έκοψε» τη μπάλα και οι αμυντικοί του Βόλου απομάκρυναν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, πέρα από μία κεφαλιά του Τικίνιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που βρήκε στα σώματα.

Ο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, βάζοντας Μαντί Καμαρά (αντί Αγκιμπού), Μασούρα (αντί Ροντρίγκες) και Ανδρούτσο (αντί Λαλά). Όμως, γενικότερα η εικόνα του Ολυμπιακού, ως προς την παραγωγή φάσεων, ήταν χειρότερη από του πρώτου ημιχρόνου!! Στο 50’, μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ο Μπα έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 56’ ο Βόλος είχε ακυρωθέν γκολ με τον Φαν Βέερτ. Ενδεικτικό του ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλά, είναι το γεγονός πως σε ένα διάστημα που πίεζε, η επόμενη καλή στιγμή που βρήκε ήταν στο 79’ με τη σέντρα του Ανδρούτσου και την κεφαλιά του Τικίνιο. Και όσα δεν έγιναν σε 80’ λεπτά, έγιναν στο φινάλε. Στο 80’, ο Ρέαμπτσιουκ ανατράπηκε από τον Ρομέρο και από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που δεν έφευγαν από το διαιτητή, η παράβαση εκτελέστηκε πέντε λεπτά αργότερα!! Ο Ελ Αραμπί ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 1-0 στο 85’. Όμως, στην επόμενη φάση, στο 88’, ο Φαν Βέερτ έκανε το 1-1, μετά από κόντρες. Και εκεί που όλα έδειχναν να στραβώνουν για τον Ολυμπιακό, ήρθε η κλάση του Βαλμπουενά να τα αλλάξει όλα. Ο Γάλλος εκτέλεσε μαεστρικά το φάουλ στο 91’ και «έγραψε» το 2-1 με ένα υπέροχο φάουλ. Και αυτό το 2-1 έμεινε ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά πήρε αυτό που ήθελε, έστω και δύσκολα. Συνεχίζουμε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (46’ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (71’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Μαντί Καμαρά), Ροντρίγκες (46’ Μασούρας), Ρόνι Λόπες (60’ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Βόλος: Κλέιμαν, Ρομέρο, Ρίνερ, Φεράρι, Πουρίτα (59’ Γκουλέν), Σοάρες (66’ Τσοκάνης), Ροσέρο, Ρεγκατέν, Ορόζ, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

Διαβάστε επίσης