Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτοκρατορικό πέρασμα Θρύλου από το Ηράκλειο! Δικό μας το 47ο!

Αυτοκρατορικό πέρασμα Θρύλου από το Ηράκλειο! Δικό μας το 47ο!
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 21:29

Όταν αποφάσισε να πατήσει λίγο το πόδι στο γκάζι, δεν είχε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτοκρατορικό πέρασμα από το Ηράκλειο, όπου νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ και έκανε άλλο ένα βήμα για το 47ο πρωτάθλημα. Ο Σισέ στο 24’ και στο 49’ και ο Λόπες στο 60’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου που πήρε τη 10η νίκη σε 12 αγώνες. Ο Διαμαντής είχε ανοίξει το σκορ στο 16’ για τον ΟΦΗ. Πολλές ευκαιρίες ο Θρύλος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μέσα στις οποίες και ένα δοκάρι στο 72’ με τον Μπα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Και το πλήρωσε. Στο 9’ απειλήθηκε με τον Καστάινιος, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, στο 12’ ο Τσέχος διόρθωσε το μεγάλο λάθος του Μπα με το γύρισμα προς τα πίσω και στο 16’ ήρθε το 1-0, σε μία φάση που όλα έγιναν λάθος. Ο Λόπες δεν έδιωξε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Διαμαντή και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τον ΟΦΗ. Και όπως φάνηκε, αυτό αφύπνισε τον Ολυμπιακό που ανέβασε ένταση και ταχύτητα. Στο 21’ απείλησε με το πλασέ του Αγκιμπού Καμαρά και στο 24’ ήρθε το 1-1: Ο Εμβιλά σέντραρε γλυκά και ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία με Λόπες (απέκρουσε ο Επασί με τα πόδια) και Λαλά (σουτ κάπου κόντραρε και πέρασε έξω, κόρνερ). Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με αυτό το 1-1.

Αυτό το 1-1, λοιπόν, δεν έμεινε για πολύ, μιας και ο Σισέ έκανε και το 1-2, με κοντινό σουτ από γύρισμα του Εμβιλά και κόντρα. Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με δύο γκολ του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού και γενικότερα έβγαλε μεγάλη ενέργεια και διάθεση. Και θα μπορούσε να είχε πετύχει και 4 και 5 και 6 γκολ, χωρίς ίχνος υπερβολής! Στο 58’ χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία, πρώτα με το σουτ του Αγκιμπού και την απόκρουση του Επασί και ακολούθως με το άστοχο βολές του Εμβιλά. Στο 60’ ήρθε και το 1-3, με τον Ολυμπιακό να μετουσιώνει σε γκολ άλλη μία καλή στιγμή. Ο Λόπες κατέβασε ωραία, σούταρε δυνατά με το αριστερό, μέσα από την περιοχή, σκοράροντας ξανά, λίγες μέρες μετά το γκολ στο Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με την ίδια όρεξη και ένταση και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ξανά. Στο 71’, ο Μαντί Καμαρά έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Επασί απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 72’ δεν... υπάρχει αυτό που χάθηκε! Ο Σισέ από κοντά με κεφαλιά νικήθηκε από τον Επασί, ο Εμβιλά από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και ο Μπα με προβολή σημάδεψε το δοκάρι! Στο 74’ ο Λόπες θέλησε να σκοράρει ξανά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή είδε τη μπάλα να περνάει λίγο έξω. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και κράτησε αυτό το υπέρ του 3-1, με τον Βατσλίκ να αποκρούει εντυπωσιακά στο 91’ το μακρινό σουτ του Στάικου. Άλλο ένα βήμα για το 47ο...

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Λάμπρου (68’ Γιάννου), Φαν Ντάινεν (68’ Τσιλιανίδης), Βούρος, Διαμαντής (74’ Σελίμοβιτς), Τοράλ (89’ Στάικος), Μεγιάδο, Καστάινιος (68’ Καμάου), Ντε Γκουζμάν, Μπαλογιάννης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (65’ Μαντί Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (80’ Ονιεκουρού), Αγκιμπού Καμαρά, Λόπες (90’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (89’ Τικίνιο).

Διαβάστε επίσης